Actualitate, Politic

PNL rupe în bucăți? – Ludovic Orban și-a anunțat decizia: „E picătura care a umplut paharul!” – VIDEO

Ludovic Orban a anunțat că nu are de gând să voteze Guvernul premierului desemnat, Nicolae Ciucă, ba mai mult decât atât a dezvăluit ce are de gând să facă, la începutul săptămânii viitoare, când vine vorba de apartenența sa la grupul parlamentar al Partidului Național Liberal.

Chiar în seara zilei în care s-a aflat, pe fondul consultărilor de la Cotroceni, cu președintele Iohannis, că Nicolae Ciucă – ministrul interimar al Apărării – a fost desemnat candidat la funcția de prim-ministru, Ludovic Orban a ieșit la rampă și și-a exprimat noi nemulțumiri la adresa actualei conduceri a PNL-ului.

„Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta este picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”, a anunțat Ludovic Orban, la postul B1TV.

Orban: Au trădat grav interesele cetățenilor români

Totodată, fostul lider al PNL-ului a trimis săgeți și în direcția președintelui Iohannis.

„Cred că omul politic trebuie să fie fidel cetățeanului care-i încredințează votul. (…) Pentru mine, atât Iohannis, cât și conducerea nelegitimă, gașca demolatoare (…) au trădat grav interesele cetățenilor români. (…) Au pus între paranteze viitorul României și șansa României la o dezvoltare onestă, cinstită, cu o coaliție care avea un program de guvernare, avea un acord de coaliție. (…)

Acum, practic, toate înțelegerile care s-au făcut sunt aruncate în aer și chiar nu pot să găsesc niciun fel de explicație rațională pentru comportamentul total dăunător intereselor României al președintelui Iohannis”, a completat Orban.

Ciucă: Vom negocia cu toate forţele responsabile

La scurtă vreme după ce Klaus Iohannis a anunțat că îl desemnează premier, Nicolae Ciucă, aflat la Cotroceni, a transmis un prim mesaj. „Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să-l avem în aceste momente dificile, pentru a putea depăşi situaţia de criză în care ne aflăm, astfel încât cetăţenii să poată să benefieze de tot ceea ce poate un guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acţiunile pe care le întreprinde”, a declarat Ciucă.

Urmează negocieri la nivel politic. „În acest sens, vom negocia cu toate forţele responsabile, astfel încât într-o perioadă cât mai scurtă să reuşim să alcătuim Guvernul şi de asemenea să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat de Parlament”, a mai anunțat Ciucă, în încheierea mesajului transmis de la sediul Președinției.

  • Sursa: Ziarul National 
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile