Actualitate

Poliția a deschis dosar penal pentru moartea elevului de 7 ani, părinții colegilor dau vina pe mască

Motivul decesului fulgerător al unui copil din Ibănești reprezintă încă un mister, însă unii oameni din localitate cred că de vină ar fi fost masca de protecţie. Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz, iar necropsia va stabili cauza exactă a decesului.

”Din cauza măştii, aşa spuneau profesorii, aşa vorbeau”

Băiatul a mers la școală, luni, la festivităţi. Era fericit să-şi vadă colegii, însă ar fi început să se simtă rău. Printre părinţi s-a zvonit că de la mască, pe care elevii ar fi fost obligați să o poarte inclusiv în pauze.
”Din cauza măştii, aşa spuneau profesorii, aşa vorbeau. El fiind mai grăsuţ, a intrat în comă şi nu au mai avut ce să-i mai facă”, a spus un părinte pentru ObservatorNews.ro

”Tot ce s-a putut s-a făcut”

Medicii au însă o altă variantă. Spun că băiatului de 7 ani i s-a făcut rău acasă. Iar când au văzut că fiul lor nu îşi revine, părinţii – mama profesoară, iar tatăl asistent medical – l-au dus la Spitalul Municipal Dorohoi. Potrivit medicilor, copilul a ajuns în stare foarte gravă.

”A fost resuscitat, tot ce s-a putut s-a făcut, dar copilul era în stare foarte gravă. Insuficienţă respiratorie acută, semi-edem pulmonar acut”, a declarat Valerian Andrieș, manager Spitalul Municipal Dorohoi.

Cu toate eforturile medicilor, copilul n-a putut fi salvat. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă.

”A fost dispusă efectuarea unei autopsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, spune Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.

Copilul nu avea boli cunoscute.

Sursa: Botosaneanul

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile