Actualitate

Polițiști-robot capabili să ucidă, scoși pe străzile unui mare oraș! Au mitraliere și lansatoare de grenade

Poliția din San Francisco propune utilizarea roboților capabili de „forță letală”, potrivit unui proiect citat de The Guardian.

Consiliul de supraveghere al orașului urmează să ia în calcul propunerea care implică dispozitive controlate de la distanță.

17 roboți folosiți în intervenții

Proiectul prezintă modul în care Departamentul de poliție din San Francisco își propune să folosească 17 roboți pentru intervenții.

Dispozitivele telecomandate pe care poliția le are deja în dotare sunt utilizate în general pentru patrulare și pentru dezamorsarea bombelor, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru Mission Local.

Poliția vrea acum să le folosească pentru „antrenamente și simulări, rețineri de infractori, incidente critice, circumstanțe grave, executarea unui mandat sau în timpul evaluărilor de dispozitive suspecte”, se arată în propunere.

Roboții, echipați cu arme letale

Roboții au un sistem opțional de arme, inclusiv mitraliere și lansatoare de grenade.Potrivit propunerii Poliției din San Francisco, roboții ar putea chiar să omoare oameni „atunci când riscul de pierdere a vieților omenești este iminent și depășește orice altă opțiune de forță disponibilă pentru Departamentul Poliției San Francisco”.

Se spune că oferirea roboților abilitatea de a ucide ar ajuta ofițerii cu „sprijin la sol și conștientizarea situației”.

Potrivit Verge, versiunea originală a proiectului nu a menționat „forța letală” până când un membru al consiliului de supraveghere al orașului a adăugat că „roboții nu pot fi folosiți ca un instrument de utilizare a forței împotriva niciunei persoane”.

 

Sursa: Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile