Actualitate, Externe

Polițiștii din Los Angeles au dat în judecată Primăria orașului și Departamentul de Poliție pentru că au impus vaccinarea obligatorie

Șase angajați ai Departamentului de Poliție din Los Angeles(LAPD) au dat în judecată primăria orașului pentru că a instituit vaccinarea olbigatorie și purtarea măștii, susținând că le sunt încălcate drepturile constituționale, arată CBS News.

De asemenea, grupul de angajați îi dă în judecată pe șeful LAPD, Michael Moore, și pe primarul orașului Los Angeles, Eric Garcetti, care a impus, la 27 iulie, ca toți angajații orașului să fie vaccinați sau să efectueze săptămânal testele COVD-19.

Procesul susține că mandatul de vaccinare ignoră studiile privind imunitatea COVID-19 prin anticorpi și că orașul nu oferă o modalitate prin care persoanele care s-au vindecat de COVID-19 să arate rezultatele testelor de anticorpi.
Potrivit documentelor judiciare, mai mulți dintre angajații implicați în proces au anticorpi, ceea ce indică faptul că ar putea avea un anumit nivel de protecție împotriva virusului.
Cu toate acestea, CDC spune că toate persoanele eligibile ar trebui să fie vaccinate, indiferent dacă au fost infectate anterior cu COVID-19 sau dacă testul de anticorpi este pozitiv.
Angajații implicați în proces susțin că ordinul orașului „urmărește în continuare să stânjenească, să umilească, să facă de rușine și să priveze de libertate persoanele care refuză să își declare statutul vaccinal, cerându-i reclamantului să le trateze ca fiind nevaccinate și să le impună teste, măști și alte măsuri punitive”.
Acțiunea susține că mandatul orașului încalcă partea din Constituția Californiei care prevede că: „În cazul în care nu este posibil, nu există nici un motiv pentru a se impune un tratament vaccinal: „Toți oamenii sunt prin natura lor liberi și independenți și au drepturi inalienabile. Printre acestea se numără bucuria și apărarea vieții și a libertății, dobândirea, posesia și protejarea proprietății, precum și urmărirea și obținerea siguranței, a fericirii și a intimității”.
De asemenea, ei susțin că acest proces le încalcă drepturile constituționale la intimitate și la un proces echitabil.
Mandatul de vaccinare al orașului, care a fost adoptat în unanimitate, prevede că persoanele neexceptate care nu raportează că sunt complet vaccinate ar fi „neeligibile pentru promovare sau transfer” până când nu sunt complet vaccinate, conform proiectului de ordonanță.
Los Angeles nu este singurul oraș care a emis un astfel de ordin în ultimele luni. Orașul New York cere, de asemenea, ca toți profesorii și angajații primăriei să fie vaccinați, iar California va face același lucru pentru profesori și lucrătorii din domeniul sănătății.
Sursa: ActiveNews
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile