Actualitate, Externe

Pompierii, medicii și polițiștii, în stradă în New York împotriva certificatului de vaccinare

Mii de angajați din departamentele de urgență au blocat drumurile din cartierul Brooklyn din New York, protestând împotriva ordinului de vaccinare obligatorie al orașului pentru lucrătorii municipali, relatează Newsweek.

Printre manifestanți s-au numărat angajați ai Departamentului de pompieri din New York (FDNY), ai Serviciilor medicale de urgență (EMS), ai Departamentului de salubritate din New York (SDNY) și al Departamentului de poliție din New York (NYPD).

Fotografiile și înregistrările video arată o mulțime mare care s-a adunat la sediul FDNY din Brooklyn. Se așteaptă ca protestatarii să se adune și să mărșăluiască peste podul Brooklyn până la Primărie.
Majoritatea lucrătorilor din oraș au la dispoziție mai puțin de o săptămână pentru a-și face vaccinurile COVID-19 sau pentru a intra în concediu fără plată.
Săptămâna trecută, primarul Bill de Blasio a anunțat că testarea regulată a COVID-19 nu va mai fi o opțiune în locul vaccinării și că angajații orașului, inclusiv personalul de prim ajutor, vor avea timp până la 29 octombrie pentru a primi cel puțin o doză de vaccin.
„Este un mandat acum pentru toate agențiile orașului, pentru toți angajații orașului. Este timpul ca toată lumea să se vaccineze. Angajații noștri publici ne vor scoate din era COVID”, a declarat de Blasio.
  Sursa: Catalin Vuscan/ ActiveNews
VIDEO:

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile