Actualitate, Externe

Pompierii se luptă pentru a doua zi : Grecia se confruntă din nou cu incendii puternice de vegetație

Pompierii greci se luptă pentru a doua zi consecutiv cu un incendiu major izbucnit la vest de Atena, mai multe avioane şi elicoptere fiind desfăşurate în primele ore ale zilei de vineri pentru a ajuta echipajele mobilizate la sol, informează DPA.

Flăcările au distrus o pădure întinsă de pini situată la aproximativ 60 de kilometri vest de capitala Greciei, în apropierea staţiunii Loutraki.

Vânturile puternice au îngreunat eforturile de stingere a incendiului, însă un purtător de cuvânt al pompierilor a declarat vineri dimineaţa pentru radioul de stat că „situaţia s-a ameliorat”.

Echipajele de pompieri au reuşit să stingă o serie de incendii mai mici în încercarea de a lichida incendiul principal, însă departamentul a observat că există încă riscul ca unele dintre acestea să se poată reaprinde.

Până în prezent, autorităţile estimează că aproximativ 2.000 de hectare de pădure şi mai multe case din zona rurală au fost distruse.

Numeroase sate au fost evacuate de la izbucnirea incendiului miercuri seara.

Este primul incendiu major din Grecia din acest an. În ultimele zile, în sudul ţării au prevalat condiţiile de secetă, cu temperaturi urcând până la 30 de grade Celsius în numeroase locuri.

(Sursa: Agerpres)

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile