Actualitate

Poziția lui Kelemen Hunor, UDMR, cu privire la demiterea lui Voiculescu. „Coaliția trebuie să meargă”

Kelemen Hunor și-a exprimat poziția pentru agenția de presă, Agerpres, cu privire la demiterea lui Vlad Voiculescu, acum fost Ministru al Sănătății. „Coaliţia trebuie să meargă mai departe, pentru că şi-a asumat responsabilitatea pentru toată ţara, a declarat, miercuri acesta.

„Este decizia şi competenţa, atributul constituţional exclusiv al premierului, nu se comentează, ci se anunţă şi se aplică. Deci, din acest punct de vedere, prea multe comentarii n-aş vrea să fac. Sigur, au fost mai multe motive şi multe momente care au dus la această decizie a premierului. Coaliţia trebuie să meargă mai departe, că noi ne-am asumat responsabilitatea pentru toată ţara. Nu văd motive pentru o altă formulă de guvernare şi coaliţia nu s-a format pentru un singur om, nu s-a format pentru un singur partid. Guvernul are la bază un acord de coaliţie, un program de guvernare şi nişte deziderate mari, importante pentru ţară. Deci, aşteptăm nominalizarea unui nou ministru şi mergem mai departe, nu trebuie nici să ne panicăm, nici să ne bucurăm, este decizia premierului pe care eu îl respect şi îl susţin”, a afirmat vicepremierul.
Un nou ministru

„Nu ar fi o problemă (susţinerea unui alt ministru de către UDMR – n.r.), asta este treaba USR PLUS, să vină cu o altă nominalizare, cu o altă persoană şi, dacă premierul acceptă, dacă preşedintele acceptă şi semnează decretul, atunci sigur că s-a şi rezolvat problema, Ar trebui să vină cât mai rapid cu o altă nominalizare şi coaliţia trebuie să meargă mai departe. Avem deziderate mari, responsabilităţi uriaşe şi nici nu trebuie măcar să încetinim ritmul, să ne împiedicăm pe o remaniere care se face în orice guvern şi este treaba premierului”, a argumentat vicepremierul Kelemen Hunor.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile