Actualitate, Politic

Premierul Cîțu i-a cerut demisia ministrului Justiției

Evenimentele din ultima perioadă – atât cele care îl privesc pe ministrul Justiției, cât și cele care îl privesc pe prim-ministru – găsesc coaliția de guvernare într-o situație tensionată. Dincolo despre discuții despre remanieri și amenințări voalate pentru miniștrii neperformanți, în spatele „cortinei” au avut loc discuții dure.

Potrivit unor surse din cadrul coaliției, premierul Florin Cîțu i-a cerut demisia ministrului Justiției, Stelian Ion. Se întâmpla, conform surselor din coaliție, înainte de începerea vacanței parlamentare.

Profitând de situația din coaliție, cu un premier care nu își mai permite să remanieze un ministru al altui partid fără consultări temeinice, după precedentul Vlad Voiculescu, Stelian Ion a refuzat să demisioneze. Mai mult, acesta a lansat o serie de atacuri la partenerii de coaliție și a decis să declanșeze concursul pentru conducerea DIICOT.

Acest din urmă gest ar fi pus capac întregii povești, potrivit surselor din cadrul coaliției, determinându-l pe președintele Klaus Iohannis să dea un semnal public referitor la remaniere. Stelian Ion este primul ministrul din Guvernul Cîțu despre care președintele declară că are o activitate care îl nemulțumește.

Dincolo de sfidarea la adresa președintelui, prin declanșarea concursurilor pentru funcții de conducere din parchetele fără consultare, Stelian Ion a ieșit și el la atac, acuzând partenerii de coaliție că „trag frâna de mână” la Ministerul Justiției. O asemenea acuzație îl poate viza doar pe premierul Cîțu.

„Eu am observat un fel de strategie, aşa… Am observat la mai multe ministere, nu doar la Ministerul  Justiţiei, că s-a tras uneori frâna de mână, fără să se observe foarte evident şi de aceea cred că e foarte importat să explicăm oamenilor ce avem de gând să facem, ce proiecte sunt, care sunt gata, care nu sunt gata, dacă nu sunt gata de ce nu sunt gata. În ciuda faptului că unii şi-ar dori, probabil, remanierea unora dintre miniştrii USR-PLUS, lucrul ăsta nu o să se întâmple, nu o să se întâmple aşa uşor cum şi-ar dori acele persoane, pentru că este vorba de o coaliţie şi coaliţia are  nevoie de sprijin şi sprijinul s-a dat inclusiv prin votul USR-PLUS în Parlament”, a declarat Stelian Ion.

Pe fondul acestui conflict dintre Cîțu și ministrul Justiției a apărut și scandalul legat de condamnarea premierului în SUA, care a fost rapid exploatat de USR PLUS. Unii lideri ai USR PLUS, în special miniștrii din Guvernul Cîțu, au susținut în ședința Biroului Național al partidului că premierului trebuie să i se ceară demisia. Premierul are însă, în continuare, susținerea președintelui Iohannis, ceea ce nu se poate spune despre ministrul Stelian Ion.

 

Sursa: stiripesurse.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile