Actualitate, Externe

Premierul homosexual al Luxemburgului a ajuns în spital după ce a fost testat pozitiv la coronavirus

Xavier Bettel, premierul Luxemburgului, a fost vaccinat pe 6 mai cu AstraZeneca, iar la 1 iulie trebuia să primească și rapelul. Pe 27 iunie, Bettel era deja în izolare, după ce a fost testat pozitiv la covid. Premierul ar fi avut febră și dureri de cap, scrie portalul ActiveNews conform Evenimentul Zilei.

Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, a fost internat, duminică, pentru o serie de teste şi analize suplimentare, la o săptămână după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus. Ca măsură de precauţie, Bettel va rămâne sub observaţie 24 de ore.
Xavier Bettel a fost testat pozitiv la coronavirus şi a intrat în izolare, în 27 iunie, la două zile după ce a participat la Consiliul European. În urmă cu o săptămână, presa locală scrie că Bettel, în vârstă de 48 de ani, avea simptome uşoare, inclusiv febră şi dureri de cap.

La 6 mai, premierul luxemburghez a fost vaccinat cu prima doză a serului de la AstraZeneca

În mod normal, el ar fi trebuit să primească a doua doză la 1 iulie. Un oficial al consiliului a spus că niciun alt lider nu a fost considerat a fi în pericol, deoarece au fost respectate regulile de distanțare fizică și au fost purtate măști.

Luxemburgul, care are o populație de 630.000 de locuitori, a înregistrat o creștere rapidă a infecțiilor cu Covid în ultimele 10 zile, 136 de persoane s-au dovedit pozitive sâmbătă, număr înregistrat ultima dată în țară la mijlocul lunii mai.

Primul ministru din Luxemburg – și al treilea din Europa – desclarat homosexual –  a jucat un rol important la summit, pe fondul criticilor puternice aduse unei noi legi din Ungaria care interzice materialele care promovează homosexualitatea sau schimbarea de gen în școli.

Sursa: evz.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile