Președintele Federaţiei Sindicaliştilor din Silvicultură – Silva, Silviu Geană, a ajuns, la vârsta de 45 de ani, să meargă doar cu ajutorul cârjelor, după ce s-a vaccinat cu Johnson. Cazul este identic cu al fostului jurnalist din Iași, Ionel Iloae, cu aceeași necroză cap femural bilaterală, adică infarct osos. Liderul de sindicat ne spune că nu mai este capabil să stea nici în cârje, nici pe scaun mai mult de 30 de minute.
După cazul fostului jurnalist din Iași, Ionel Iloae, care ne spunea că a ajuns o persoană cu handicap după doza a doua cu Pfizer, am descoperit, absolut întâmplător, o altă victimă a vaccinului. Este vorba despre Silviu Geană, președintele Federaţiei Sindicaliştilor din Silvicultură – Silva, care a ajuns să aibă exact aceeași afecțiune, însă după vaccinarea cu Johnson. Și acesta, dintr-un bărbat perfect sănătos în vârstă de 45 de ani, a ajuns să nu se mai poată deplasa decât cu ajutorul cârjelor, din cauza aceluiași infarct osos, care i-a provocat necroză cap femural bilaterală.
”Am niște probleme la șolduri, de o lună și jumătate nu mai pot să merg decât cu ajutorul cârjelor. M-am vaccinat cu Johnson în iunie. Acum am necroză aseptică de cap femural bilaterală, adică un infarct osos. Medicii mi-au spus că este de la dexametazona luată în timpul Covidului, numai că eu am avut Covid anul trecut. Pe 7 septembrie anul acesta jucam fotbal și m-am prăbușit total, fără niciun semnal. Au apărut mai întâi dureri pe un picior, după aceea pe celălalt. M-am trezit într-o zi că am dureri din ce în ce mai mari în zona capului femural de pe piciorul stâng, am luat niște calmante, a mai trecut un pic. După aceea, la ceva efort, am avut un eveniment și am stat mai mult în picioare vreo trei-patru zile, am condus vreo 2.000-3.000 de kilometri, și am constatat că nu mă mai ascultă nici piciorul drept. Am trecut pe la toți ortopezii buni de care auzisem și care au ajuns la concluzia că este necroză de cap femural bilaterală, de la infarctul osos”, ne-a declarat Silviu Geană, președintele Federației Silva.
Zeci de mii de lei cheltuiți și niciun rezultat
Până în prezent, Silviu Geană a cheltuit câteva zeci de mii de lei încercând să găsească un tratament care va funcționa, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Pe zi ce trece, îi este tot mai greu să se deplaseze sau să stea pe scaun, din cauza durerilor.
”Am făcut vreo 14-15 ședințe de terapie hiperbară, la o clinică din Voluntari, a profesorului Chirilă, dar nu au dat rezultate. Am luat și medicație recomandată de medicul Bogdan Ion de la Constanța, care are două clinici, una la Constanța și una la Târgu Mureș. Nu am avut însă posibilitatea să ajung nici în Constanța, nici în Târgu Mureș, sper să mă pot duce după 1 ianuarie și să reușesc să mă pun pe picioare cât de cât. Este cumplit ceea ce mi se întâmplă. Toată viața îmi este dată peste cap. Am cheltuit până acum câteva zeci de mii de lei și rezultatele sunt că trebuie să schimb cârjele. Din cei 12 medici ortopezi la care am fost, în afară de doi-trei mai tinerei, care mi-au spus să încerc cu hiperbară, toți mi-au spus că trebuie să îmi pună proteze. Problema cu protezele, care necesită intervenție chirurgicală nu tocmai ușoară, este că peste 10-15 ani trebuie schimbate și tot așa. În două luni de zile am reușit să nenorocesc o pereche de cârje. Nu am simțit nicio îmbunătățire până acum. Mai mult de o jumătate de oră nu pot sta în picioare nici cu cârje, și pe scaun la fel, dacă stau mai mult încep durerile și trebuie să mă ridic tot timpul”, ne-a mai precizat președintele Federației Silva, Silviu Geană.
Autoritățile din România nu acceptă efectele secundare
Singura referire la reacțiile adverse ale vaccinurilor a fost făcută de Valeriu Gheorghiță, acum o lună, când a recunoscut că au existat (doar) 6 cazuri de miocardită. În rest, deși toate țările au depistat reacții grave post-vaccinare, România refuză să raporteze efecte secundare. Consecința este că victimele vaccinării sunt nevoite să-și plătească cu bani grei tratamentele, în speranța că vor reuși să se recupereze cât de puțin. Iar cei care nu au bani se transformă din persoane active în persoane cu handicap pe viață.
Sursa: Claudia Marcu / national.ro