Actualitate, Politic

Președintele Senatului face dezvăluiri șoc. România este condusă de străini care decid soarta țării

Președintele Senatului, Anca Dragu, face dezvăluiri uluitoare pentru AlephNews. Aceasta declară într-un interviu că România este condusă de străini și că aceștia dictează tot ceea ce se întâmplă în țară.

România este condusă de ambasadori străini, care au săptămânal întâlniri la nivel înalt în care oficialii români le raportează toate mișcările – decizii și proiecte – în domeniul politic și economic, o situație care intră în contradicție cu prevederile Convenției de la Viena, din 1961, cea care interzice diplomaților străini amestecul în treburile interne ale altui stat, se rezumă din ceea ce spune președinta Senatului.

Interviul dat pentru AlephNews

Dragu mai spune că are săptămânal 2-3 întâlniri cu ambasadori străini, în care le prezintă stadiul reformelor și alte asemenea informații.

Sorina Matei: Vreau să vă întreb ce ați discutat cu însărcinatul afacerilor statelor Unite, domnul David Muniz. Înțeleg că v-a făcut o vizită la Senat în care ați vorbit despre Statul de Drept, combaterea corupției și încrederea în guvernul de coaliție și implementarea reformelor asumate. Ce i-ați spus domnului Muniz?

Anca Dragu: A fost prima discuție cu dumnealui. Pe agenda președintelui Senatului se regăsește și această relație cu ambasadorii, partea de relații externe. Repet, este prima întâlnire cu dumnealui, de regulă am joia întâlniri cu doi, trei ambasadori. I–am spus ce spun întotdeauna: că muncim pentru programul de guvernare, că am trecut cu bine prin această primă tensiune în coaliție.

Sorina Matei: Era interesat de tensiunile în coaliție?

Anca Dragu: Toată lumea întreabă cum se vede și se pare că este într-adevar un moment. Nu ceva foarte brutal. Este oportunitatea de a pune la punct câteva reguli de coabitare

Sorina Matei: Și ce reforme i-ați spus că veți face în România domnului Muniz?

Anca Dragu: I-am spus despre educație, despre sănătate, partea de energie, apă, canal, de distribuție gaze, de electricitate(s.n.). Toate măsurile pe care noi le avem în program și care vor duce la această economie a României mai dezvoltată.

Sorina Matei: Și vin des la dumneavoastră ambasadori să vă întrebe despre ce se întâmplă cu o coaliție?

Anca Dragu: Am discuții săptămânale cu ambasadorii. Așa este normal, sunt solicitări din partea reprezentanților țărilor.

Sorina Matei: Sunt solicitările lor?

Anca Dragu: Da, vin să se prezinte pentru că sunt nouă în această funcție și apoi avem discuții legate de relațiile bilaterale.

Sorina Matei: Ce a spus domnul Muniz cu vizele?

Anca Dragu: A spus că se vede foarte bine coaliția și că se vede că facem lucruri. În general reacția ambasadorului este foarte bună vizavi de ce se întâmplă la guvernare.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile