Actualitate, Externe, Politic

Principalele trei ipoteze ale autorităților din Ucraina în cazul prăbușirii elicopterului – Cine erau oficialii care și-au pierdut viața

Serviciile de securitate ucrainene au „deschis o anchetă preliminară” cu privire la prăbuşirea elicopterului care îi transporta pe oficiali din ministerul de interne spre Harkov. Cel puţin 17 persoane au murit, inclusiv ministrul ucrainean de Interne Denis Monastîrki şi patru copii.

„Mai multe ipoteze ale tragediei sunt avute în vedere”, anunţă SBU într-o postare pe Facebook, enumerând o „încălcare a regulilor de zbor, o defecţiune tehnică a elicopterului şi acţiuni deliberate de distrugere a elicopterului”. Niciun oficial ucrainean nu a acuzat pentru moment Rusia de implicare în acest incident.

Oficiali ai Ministerului de Interne ucrainean se aflau în drum spre Harkov înainte ca elicopterul lor să se prăbușească în această dimineață. Cine erau oficialii ucraineni morți în accident Poliția Națională a Ucrainei a anunțat că, în total, șase oficiali ai Ministerului de Interne, inclusiv ministrul, și-au pierdut viața în accident, fiind dată publicității identitatea acestora, conform CNN.

Astfel, în accident murit – alături de ministrul de Interne Denis Monastyrsky, prim-adjunctul acestuia, Yevheni Yenin, și secretarul de stat Iuri Lubkovychis – Tetiana Shutyak, șef adjunct al unui departament din Ministerul Afacerilor Interne, locotenent-colonelul Mihailo Pavlushko, șeful Diviziei de protecție a Departamentului de securitate internă din cadrul Poliției Naționale a Ucrainei și Mykola Anatskyi, inspector principal al Departamentului de Comunicare al Ministerului Afacerilor Interne.

Pe lâgă cei șase oficiali, au decedat și trei membri ai echipajului de zbor. În urma prăbușirii elicopterului în Brovary, 17 persoane au murit, inclusiv patru copii. 25 de persoane au fost rănite, dintre care 11 copii, potrivit Serviciului de Urgență al Ucrainei .

Sursa: Hotnews 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile