Actualitate

Prinţul Emanuel de Liechtenstein cere despăgubiri de 1 milion de euro de la ONG-ul care a adus cazul ursului Arthur în atenţia publică

Prinţul bănuit că ar fi vânat cel mai mare urs brun din România cere despăgubiri de 1 milion de euro de la ONG-ul care a adus cazul în atenţia publică scrie Observator.ro. Demersul lui Emanuel de Liechtenstein este susţinut de prinţul Dimitrie Sturdza. Acesta spune că lucrurile care s-au spus despre vânătoarea în care ar fi fost împuşcat ursul Arthur sunt false.

Printul Dimitrie Sturdza şi Printul Emanuel de Liechtenstein au intentat un proces împotriva Agent Green, ONG-ul care a adus cazul în atenţia publică. Aceştia cer despăgubiri de un milion de euro, pentru că asociaţia s-ar fi referit la împuşcarea ilegală a ursului Arthur, cel mai mare din România.

Reamintim că ursul uriaș Arthur ar fi fost împușcat la Ojdula, Covasna, pe 13 martie 2021, potrivit Organizației Agent Green. Reprezentanții ONG-ului îl acuză pe prințul Emanuel von und zu Liechtenstein de braconaj după ce ar fi profitat de o derogare dată de ministrul Mediului pentru uciderea unei ursoaice cu pui care a produs mai multe pagube în ferme din regiune. Ursul Arthur nu avea vreo legătură cu acea ursoaică. Prințul ar fi plătit 7.000 de euro pentru vânătoare și ar fi plecat cu trofeul. Acesta a declarat pentru presa din Austria că nu el l-a omorât pe cel mai mare urs din România și că are probe pentru a dovedi asta. El a spus că ursul pe care l-a împușcat ar fi fost un alt animal care a fost eliberat pentru împușcare și că are poze care demonstrează că animalul ucis de el nu este ursul Arthur.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile