Actualitate, Politic

Pro România, partidul lui Ponta, și-a cumpărat o Tesla X de 133.000 de euro din bani publici

Pro România, partidul condus și creat de Victor Ponta, a achiziționat în luna ianuarie un automobil Tesla X în valoare de 133.000 de euro, din bani publici, adică din subvențiile plătite de AEP către partide în urma campaniei electorale.

Pro România a cumpărat la începutul anului o mașină Tesla X de 133.000 de euro de euro, dar și alte două autoturisme, din subvenția primită de la stat pentru finanțarea partidelor, ci nu din contribuțiile membrilor, scrie Europa Liberă.

Victor Ponta a cerut achiziția

Formațiunea politică a făcut achiziția în luna ianuarie 2021, care a fost raportată Autorității Electorale Permanente. Trezorierul Pro România, Mircea Dobre, a transmis pentru Europa Liberă că Victor Ponta este cel care a decis cumpărarea acestei mașini, dar și a altor două autoturism valoroase, un Mercedes Sprinter, în aprilie 2020, și o Skoda Kodiaq, din bani publici.

Valoarea totală a celor trei automobile achiziționate de Pro România este de peste 1.5 milioane de lei.

Guvernul Orban și-a dat acceptul

Mai mult, guvernul Orban a acceptat ca partidul condus de Victor Ponta să beneficieze de subvenţie, deși acest lucru nu era posibil, deoarece partidul nu a participat la alegerile din 2016, dar s-a făcut o excepţie de la legea finanţării partidelor politice.

Toate mașinile cumpărate de partid, dar şi alte bunuri, urmează să fie executate silit ca urmare a datoriilor acumulate de Pro România în campaniile electorale, pe care nu le mai poate plăti pentru că nu a mai intrat în Parlament și nu mai beneficiază de subvenție.

Victor Ponta și Daciana au adoptat un copil, dar totul a fost ținut secret

Victor Ponta și Daciana au decis să adopte un copil, însă au vrut să păstreze acest lucru secret. Totuși, fostul premier a vorbit despre decizia luată împreună cu soția lui. Cei doi au întâmpinat probleme în procesul de adopție din cauza birocrației din România, însă au luptat pentru Maria și acum face parte din familia lor.

Victor Ponta a vorbit despre felul în care cei doi copii, Andrei și Irina, au primit vestea că vor mai avea o surioară. În plus, fostul social-democrat a decis să tragă niște sfori și să rezolve problema procedurii de adopție.

Sursa: Capital

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile