Actualitate

Prof.dr. Leon Zăgrean, destituit de la UMF pentru că anunțat ofensiva împotriva pandemiei politice

Articolul apărut în Ziarul Național, cu titlul ”Oamenii de știință strâng rândurile. Încep ofensiva împotriva pandemiei politice”, a deranjat foarte tare sistemul, care a dat comanda mazilirii reputatului profesor doctor Leon Zăgrean.  Astfel, acesta a fost destituit în mod ilegal din funcția de șef de al catedrei de Fiziologie şi Neuroştiinţe Fundamentale din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

 

Prof.dr. Leon Zăgrean, executat pentru că a semnalat pandemia politică

”Tot mai mult lumea științifică instituțională se separă de majoritatea populației. Este o ruptură care, după părerea mea, este direct proporțională cu gradul de cunoaștere și de profunzime în domeniul medical, și nu numai. Lumea actuală este condusă în general prin decizii politice și o altă ruptură care se realizează în zilele noastre este între sistemele de decizie și oamenii de știință”, spunea prof.dr.Leon Zăgrean într-o dezbatere organizată de Academia de Științe Medicale. Acesta a mai arătat că unul dintre instrumentele importante utilizate pentru inducerea fricii este masca de protecție, care s-a dovedit a fi inutilă din punct de vedere medical.

Articolul apărut în ziarul Național, care a citat din prelegerea susținută de prof.dr. Leon Zăgrean, a fost preluat, în mod corect, și de alte publicații. Ulterior, însă, pe un site mai puțin cunoscut a apărut o compilație între citate din articolul din ziarul Național și diverse postări de pe facebook ale celebrului profesor doctor Leon Zăgrean, în interpretarea autorului materialului de pe acest site, vădit denigratoare. Imediat, profesorul a fost ”anchetat” de Comisia de etică a universității și destituit ilegal din funcția de șef al catedrei de Fiziologie şi Neuroştiinţe Fundamentale de la UMF București, semn că de foarte sus a fost cerută ”executarea” prof.dr. Leon Zăgrean.

”Au încercat să mă șantajeze”

Regulamentul Universității de Medicină și Farmacie prevede clar că numirea în funcția de șef al unei discipline se poate face doar prin alegeri, ne spune prof.dr. Leon Zăgrean. ”Pornind de la articolul apărut în ziarul Național, care mie mi s-a părut absolut rezonabil, site-ul newsweek.ro a publicat un material foarte denigrator la adresa mea, care a răstălmăcit lucrurile, iar Comisia de etică și deontologie a UMF Carol Davila București s-a autosesizat și mi-a cerut să dau lămuriri asupra acestor aspecte. Apoi conducerea universității m-a destituit din funcția de șef de disciplină. Destituirea s-a făcut într-un mod total ilegal și au numit pe altcineva, deși conform regulamentelor universității, numirea șefilor de discipline se face în urma alegerilor. Astăzi (n.r. ieri) avem ședința de Senat și și am cerut rectorului să analizeze această situație, pentru că eu nu pot să accept aceste modificări ilegale, aceste mișculații. Mă voi adresa chiar și justiției, dacă va fi nevoie. Au încercat să mă șantajeze cu prelungirea activității didactice, peste vârsta de pensionare, care a fost aprobată de Senatul universității în primăvară. Le-am spus că pot ieși la pensie, nu am o problemă cu acest lucru, dar nu vreau să-mi termin cariera ieșind pe ușa din spate”, ne-a declarat prof.dr. Leon Zăgrean.

”Nivelul studenților la medicină, foarte scăzut”

Profesorul doctor Leon Zăgrean are reputația unui cadru didactic foarte riguros, acesta considerând că profesia de medic necesită o formare riguroasă. ”De-a lungul timpului, am primit mai multe solicitări de a interveni în cazul studenților, dar eu nu am făcut și nu fac compromisuri. Numărul de analfabeți funcționali este foarte mare. Din păcate, în medicină acest lucru este foarte periculos, dar, probabil, asta se dorește. Nivelul studenților la medicină este foarte scăzut, sunt oameni care nu știu fiziologie nici cât știți dvs, adică lucruri elementare, cu debitul cardiac, frecvența cardiacă, sunt total paraleli”, ne-a mai precizat prof.dr. Leon Zăgrean.

 

Sursa: Claudia Marcu / Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile