Actualitate, Politic

Profesorii nevaccinați ar putea să fie testați înainte să intre la ore – Măsura este greu de aplicat

Profesorii care refuză să se vaccineze până în toamnă ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală, a declarat duminică seara, la Digi24, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli. Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja”, a spus ministrul educației.

Acesta a spus că nu este adeptul obligării profesorilor să se vaccineze. ”Pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”, a mai spus ministrul.

El a spus că este posibil să fie și testați profesorii înainte de ore, dar fără prea multă convingere: ”Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli. (… ) Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”.

Rămân valabile regulile de distanțare, purtarea măștii și aerisirea sălilor de curs, dar se va renunța la despărțitoarele de plexiglas, care și-au dovedit inutilitatea, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile