Actualitate, Social

Profesorii rebeli vor preda doar online? – Sorin Cîmpeanu îi ameninţă pe profesori: nevaccinaţii vor fi trimişi acasă?

Ministrul Educaţiei a declarat că profesorii neimunizaţi care nu se testează regulat, la un interval de 72 de ore, nu vor mai putea preda fizic în şcoală şi că vor trebui „să se odihnească puţin” în cazul în care incidenţa cazurilor de COVID-19 va depăşi pragul de 6 la mie.

„Să se odihnească puțin”, a fost mesajul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Profesorii rebeli vor preda doar online?

Este vorba de acces nediscriminatoriu în şcoli până la pragul de şase la mie, iar peste pragul de şase la mie pentru acei colegi profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze şi nu s-au vaccinat, precum şi pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală şi nici nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore, trei zile.

Dacă nici nu s-au vaccinat, dacă nici nu doresc să fie testaţi – testarea fiind asigurată de către DSP, având posibilitatea, sigur, şi testare în regim privat, doar că nu avem în vedere decontarea acestor cheltuieli, atâta vreme cât există posibilitatea de testare prin Direcţiile de Sănătate Publică – sigur că în această situaţie va trebui să nu mai oferim avantajul posibilităţii de predare fizică a acelor colegi care, repet, au posibilitatea să se vaccineze şi nu s-au vaccinat, nici nu au trecut prin boală şi nici nu prezintă teste regulat, la fiecare 72 de ore”, a arătat Sorin Cîmpeanu.

3.500 de posturi noi în şcoli şi licee

Întrebat, cu cine vor fi înlocuiți acei profesori care vor fi trimiși „să se odihnească puțin” având în vedere că resursa umană din Educație este destul de limitată, ministrul Cîmpeanu a spus că nu crede ca va fi o problemă generalizată.

Există un deficit de resursă umană în Educație. Va trebui să identificăm situații în funcție de specificul fiecărei unități de învățământ. Nu uitați că ieri am aprobat supplimentarea cu 3.500 de posturi în învățământul preuniversitar.

Și luați în calcul totuși și ipoteza în care nu vor fi foarte multe locuri cu depășirea pragului de 6 la mie. Deci nu va fi o problemă generalizată, vor fi cazuri punctuale care se vor rezolva”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

 

Sursa: Ziarul National

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile