Actualitate, Politic

Propaganda de vaccinare agresivă începe și în școli – Sorin Cîmpeanu: „Vor fi distribuite formulare prin care cerem părinților acordul pentru vaccinarea copiilor”

Școlile sunt cele mai sigure medii după cele spitalicești, a subliniat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care a anunțat că vor fi organizate întâlniri interactive pentru a le putea răspunde părinților la toate întrebările pe care le au despre vaccinarea copiilor.

„Elevul trebuie să fie elementul central. Elevii au avut foarte mult de suferit pe parcursul predării online, acest lucru nu dorim să se mai întâmple. Școlile sunt cele mai sigure medii după mediile spitalicești. Dacă am închide școlile, oricum localitatea, nefiind carantinată, copiii ar putea să umble în tot felul de alte medii care sunt mult mai puțin controlate decât școala”, a declarat ministrul Educației, duminică seară, la o televiziune de știri.

 

Sorin Cîmpeanu

„Vaccinul este permis de la vârsta de 12 ani, iar în categoria de vârstă 12-15 ani avem doar 4% dintre copii vaccinați în momentul acesta, este vorba de 30.000 de elevi, care înseamnă 4%. A fost permis oarecum târziu procesul de vaccinare pentru copii. Dacă vorbim de 16-19 ani, să știți că suntem la 20%. Sunt 145.000 de tineri vaccinați. Acest proces se va îmbunătăți”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

„Mâine vom avea o listă completă cu cadrul didactic desemnat pentru protecție sanitară și pentru facilitarea legăturii între părinți și DSP. Începând de mâine, în fiecare școală, vom avea acest cadru didactic desemnat, nume, prenume, coordonate de contact, care va asigura legătura cu DSP-urile, pe de o parte, care vor desemna reprezentanți cu competențe medicale să participe la întâlniri interactive, subliniez interactive, cu părinții pentru a putea răspunde tuturor întrebărilor legate de procesul de vaccinare al acestor copii”, a adăugat el.

Întrebat dacă întâlnirile vor fi organizate fizic sau în sistem online, Sorin Cîmpeanu a explicat: „Cu siguranță, aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții, diriginții la rândul lor cu părinții și vor stabili cea mai eficientă cale de comunicare, ori fizic, ori online, ori combinat. Va fi un coordonator pe fiecare școală, care prin intermediul diriginților va lua legătura cu părinții”.

„De altfel, pregătim și formulare prin care solicităm acordul – pot răspunde cu „da” sau „nu” – cu privire la vaccinarea copiilor. Aceste formulare se vor putea distribui, din păcate, doar odată cu începerea școlii. Până la începerea școlii, avem aceste centre de vaccinare deschise și, în măsura în care părinții vor fi convinși că este în beneficiul propriilor copii, vor apela la aceste centre de vaccinare”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

 

Sursa: Realitatea.net

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile