Actualitate

Propunerea USR la conducerea Ministerului Sănătății. Adrian Wiener militează pentru vaccinarea obligatorie

Se zvonește că medicul Adrian Wiener, actual deputat USR-PLUS, ar putea fi nominalizat pentru portofoliul de ministru al Sănătății, au transmis în cursul zilei oficinele G4 și Ziare.com. Cu toate acestea, Wiener a refuzat să ofere un răspuns clar aseară la Antena3, spunând că este o responsabilitate uriașă, dar că „se antrenează de ani de zile și ar putea să-și asume funcția”.

Declarație a lui Wiener din 2019

„Vaccinarea este expresia medicală a altruismului.Ne vaccinăm atât pentru a ne proteja pe noi cât și pentru a-i proteja pe cei cu care intrăm în contact; pentru a nu deveni o verigă într-un lanț epidemiologic care poate duce în final la moartea unui om. Gripa a făcut 29 de victime doar în luna ianuarie! În săptămâna 7 – 13 ianuarie 2019 s-au înregistrat la nivel național peste 1.150 cazuri de gripă clinică comparativ cu 80 cazuri înregistrate în aceeași săptămână din 2018, de 14 ori mai multe. USR solicită imperativ ministrului Sorina Pintea să declare epidemie de gripă, măcar în orașele sau județele cu cele mai multe cazuri confirmate, precum București, Constanța și Argeș, Arad, Olt. Se impune luarea unor măsuri urgente pentru a opri răspândirea gripei: instituirea unei celule de criză și o mai bună comunicare cu DSP-urile. Vom aștepta să moară peste 100 de oameni, așa cum s-a întâmplat anul trecut?

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea nu face decât să ne spună, de câteva săptămâni încoace, că URMEAZĂ o epidemie, dar lipsesc campanii ale ministerului care să explice cetățenilor importanța imunizării anti-gripale și cum se face aceasta.

USR solicită coaliției PSD-ALDE-UMDR să deblocheze de urgență Legea Vaccinării, aflată de peste un an și jumătate în Parlament. Chiar dacă vaccinul anti-gripal nu este obligatoriu, mecanismele prezente în lege ne pot pregăti, ba chiar pot preveni o nouă criză. România se numără printre țările cu cea mai scăzută rată de vaccinare anti-gripală din Europa: 5.2%! Vă îndemnăm să vă vaccinați singuri, cumpărați vaccinul de la farmacii și aveți singuri grijă de voi și familiile voastre. Imunizarea nu pare să fie o prioritate pentru guvernul Dăncilă”, a scris Wiener pe Facebook.

În comentarii o persoană a declarat că ar fi de acord cu exterminarea nevaccinaților. iar Wiener l-a aprobat printr-un like.

Comentariul persoanei

„Ar trebui legiferat un mod de exterminare ai acestor oameni cu adevărat periculoși pentru societate, mai degrabă decât declararea stării de epidemie”, scrie bărbatul.

Sursa foto: voxbiz.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile