Actualitate

PROTEST în Oradea. Este prezent și deputatul Mihai Lasca. Peste 700 de persoane au pornit spre cartierul Ioșia

Această seară este cea de a treia la număr când vine vorba despre protestele ce au loc în orașul Oradea. De această dată este prezent în mijlocul mulțimii și deputatul Mihai Lasca, momentan neafiliat. În Piața Unirii s-au aflat la început mai puțini oameni ca în celelalte două seri, fiind în jur de 400.

Ce a declarat Mihai Lasca

Deputatul Lasca a luat cuvântul și a afirmat că speră să se adune în număr cât mai mare pentru a porni în marș prin oraș, de această dată spre cartierul Ioșia. Înainte. deputatul a ținut un discurs în care a vorbit despre abuzurile care se fac în zilele de acum, despre cifrele mincinoase, despre toxicitatea măștii de protecție și cât de tare se încalcă drepturile omului, spune el. Acesta l-a dat exemplu pe Daniel Gașpar, un timișorean care participa la proteste împotriva măsurilor restrictive și făcea live-uri pe rețeaua de socializare, Facebook, în care vorbea despre cât de mult îl urăște pe Raed Arafat, amenințându-l la un moment dat cu un topor și cât de dure sunt măsurile luate de Guvern. Acesta a fost închis la spitalul de nebuni. Avocatul lui spune că nu este deloc corect ce s-a întâmplat și că dacă prezenta un pericol pentru domnul Arafat trebuia ținut în arestul poliției.

Lasca pomenește și de toxicitatea măștilor și spune că acestea conțin anumiți viermi sau niște vietăți în ele. Deputatul face referire la videoclipul viral ajuns în spațiul online care arată cum într-o mască scufundată în apă, se găsesc în straturile acesteia diferite vietăți aproape minuscule. Mai mult, deputatul a distribuit pe propriul profil acest video.

Mihai Lasca continuă și menționează și faptul că restricțiile sunt „idioate”, că rezultatul acestora nu este unul îmbucurător și că românii ar trebui să respire liber.

Sandu Lungu, prezent din nou

În jurul orei 21:00 protestatarii au ars măști în semn de protest. Jandarmii i-au oprit pe orădeni, deoarece pavimentul pe care acestea ardeau ar fi putut fi afectat. Chiar dacă Sandu Lugu a afirmat marți seara că el nu dorește să fie afiliat politic și că este prezent strict pentru tinerii din ziua de azi, moment după care a părăsit protestul, azi a apărut din nou.

Protestatarii au pornit în marș spre cartierul Ioșia, pe strada Primăriei și continuând pe lângă Ramada, pe Calea Aradului.

Oamenii se plimbă pe străzile orașului și spun; „Jos masca!”, „Jos Criminalii!”; „Libertate!”. La un moment dat, în jurul orei 22:30 protestatarii au început să strige „Lasca e cu noi”, făcând referire la deputatul Mihai Lasca care este prezent la protest și chiar în fruntea acestuia.

Oamenii nu s-au mai alăturat pe parcurs sau din mers, dovada fiind faptul că la sosire în Piața Unirii erau puțin peste 500 de persoane care erau pe picior de plecare

Știre în curs de actualizare

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile