Actualitate, Externe, GREAT RE!SET, Politic

Protest la Londra – Britanicii s-au săturat de viața scumpă: au ieșit în stradă și cer demisia lui Liz Truss (+VIDEO)

Oamenii sunt „sătui”, spune Lily Holder, o protestatară de 29 de ani din Londra.”Nu mai sunt pregătiţi să accepte felul ruşinos în care îi tratează conservatorii”.”Iarna, care se anunţă dură pentru multe gospodării care se luptă să îşi plătească facturile,”va arăta adevărata cruzime a guvernului nostru”, a spus ea.

Mii de britanici au protestat împotriva premierului Liz Truss

Potrivit unui sondaj recent YouGov, mai mult de jumătate (51%) din populaţie consideră că premierul Liz Truss, în funcţie de mai puţin de o lună, ar trebui să demisioneze, potrivit Bloomberg.

Sugrumaţi de inflaţia care se apropie de 10% şi îngrijoraţi dacă vor reuşi să se încălzească sau să îşi ramburseze împrumuturile în această iarnă, unii britanici refuză să îşi plătească facturile în octombrie. Guvernul a anunţat îngheţarea preţurilor la energie, care s-au dublat totuşi într-un an.

„Nu pot plăti, nu voi plăti”, au scandat protestatarii în faţa gării King’s Cross din Londra sâmbătă, arzând facturi de energie false.

În acest context de tulburări sociale exacerbate, mobilizările care s-au înmulţit din iunie în toate sectoarele au fost reluat cu o vigoare sporită după o pauză în semn de respect pentru decesul suveranei Elisabeta a II-a pe 8 septembrie.

Angajaţii căilor ferate au fost în grevă sâmbătă în toată ţara, cea mai importantă de la începutul anului, asigurând doar 11% din trafic.

În pofida perturbărilor circulaţiei, mobilizarea lor este înţeleasă şi susţinută de majoritatea britanicilor, potrivit unui sondaj Ipsos.

 

Sursa: Ziarul National 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile