Actualitate

PROTEST/ La ORADEA peste 3000 de persoane în stradă. Tineri, bătrâni, dar și lăutari

Al doilea protest de asemenea amploare a avut loc în această seară la Oradea. Marți, în jurul orei 20:00 în centrul orașului în Piața Unirii se aflau în jur de 500 de persoane. Pe parcurs aceștia s-au înmulțit până la peste 3000 de oameni. Au fost mulți adolescenți și tineri care au declarat că vor să se deschidă școlile în format fizic și bine-nțeles și hotelurile, restaurantele și terasele.

Sandu Lungu s-a retras

În seara de marți, în Piața Unirii din Oradea, protestul a început alături de lăutari care au făcut atmosferă, cântând la vioară cu goarnă. Melodiile interpretate au fost cu temă patriotică. Luptătorul Sandu Lungu a fost prezent, dar nu pentru mult timp, deoarece a spus la microfon că nu dorește să fie asociat cu niciun partid. Acesta a fost deranjat de faptul că au fost prezente steaguri cu înscrisuri AUR. „Eu am venit aici pentru copiii mei și pentru tinerii din acest oraș”, spune luptătorul.

”În acestă seară am venit la protestul din Piața Unirii din Oradea, dar cu părere de rău am placat acasă, pentru că anumite partide au venit să promoveze sloganuri. Eu nu fac parte din niciun partid, eu reprezint strict copiii mei și locuitorii orașukui meu natal, Oradea. Vă mulțumesc!”, a scris acesta ulterior pe pagina sa de Facebook.

Spre cartierul Nufărul

La fel ca luni, protestatarii nu au rămas pe platoul din centru, ci au pornit pe jos, de această dată spre cartierul Nufărul. Manifestanții au fost însoțiți de poliție și jandarmi. Au fost enumerate nemulțumirile, dar și doleanțele participanților.

Oamenii își doresc revenirea la viața normală, renunțarea la restricții, deschiderea restaurantelor, teraselor și hotelurilor la capacitate normală, dar și eliminarea declarațiilor pe proprie răspundere și limitarea circulației.

Mașini în coloană la protest

La portavoce s-a îndemnat la un protest pașnic, iar oamenii au început să scandeze: „Libertate”, „Dacă vă pasă, ieșiți din casă”, „Demisia”; „Jos criminalii”; „Jos masca”. În spatele coloanei au fost și mașini care au scos steagurile pe geamuri și trape, au claxonat și scandat în semn de protest și de asentiment cu manifestanții de pe străzi.

Protestul a continuat până după ora 22:00, când intră restricția de noapte. În jurul orei 23:00 protestatarii au ajuns înapoi în Piața Unirii, loc din care a început protestul și acesta continuă în zgomote de vuvuzele și voci care strigă ”Libertate”.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile