Actualitate

PROTESTE. ARADUL nu a stat în case și tinerii nu au dormit. 500 de oameni s-au manifestat în miezul nopții

Arădenii s-au mobilizat în prima zi în care au fost aplicate restricțiile dure impuse de Guvern și s-au manifestat pe străzile orașului în miezul nopții. „Părea că arădenii acceptă restricția de circulație care a intrat în vigoare duminică la ora 20:00.”, scrie o publicație locală de-a lor. Ulterior, la ora 23:00 sute de persoane au ieșit la manifest.

Peste 500 de persoane

„Totul a început cu câteva mașini care au claxonat încontinuu în timp ce înconjurau Monumentul Eroilor Revoluției de la 1989 din fața Palatului Administrativ. Apoi au început să se adune câțiva tineri. După un timp, alții li s-au alăturat până când numărul lor a ajuns la câteva sute. Aproximăm că în toiul protestului au fost peste 500 de persoane.”, scrie aradon.ro.

Puncte de manifest

„Din fața Primăriei Arad, sutele de tineri au pornit înspre Podgoria, una dintre opririle lor fiind în fața Consiliului Județean Arad, unde au scandat preț de câteva minute: „Libertate!”. Zecile de mașini i-au urmat, bineînțeles, claxonând tot timpul. A doua oprire a fost în fața Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad unde au cerut demisia lui Raed Arafat. Pentru că a auzit zarvă, personalul spitalului a ieșit în curtea unității medicale, neștiind ce se întâmplă. De aici, tinerii protestatari s-au reîntors la primărie. Printre scandări, tinerii ne-au spus că protestează pentru că nu vor să poartă măști, că vor să poată respira și pentru ca cei mici să se întoarcă la școală.”, scrie aceiași publicație locală.

Ce s-a scandat?

Pe drumul de întoarcere către kilometrul zero s-au strigat lozinci precum: „Fără restricții!”, „Libertate!”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă!” – un îndemn care nu prea a avut succes -, „Fără mască!”, „Luptăm și câștigăm!” și câteva scandări la adresa secretarului de stat, Raed Arafat, care nu pot fi reproduse în spațiul online.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile