Eveniment, Opinii

Proteste împotriva NATO

Articol publicat în Global Research

În urmă cu peste 70 de ani s-a născut NATO. În aprilie 1949, Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a stabilit ceea ce a fost desemnat ca doctrina „Securității Colective” în temeiul art. 5 din Tratatul de la Washington.

NATO are o istorie sordidă de agresiune și crime de război. SUA nu numai că au continuat și continuă să „ocupe” țările „axei” celui de-al Doilea Război Mondial (Italia, Germania), ci au folosit emblema NATO pentru a instala baze militare americane în toată Europa de Vest, precum și în Europa de Est în urma Războiului Rece, extinzându-se în Balcani în urma războiului NATO împotriva Iugoslaviei.

NATO este o entitate criminală, un instrument al Pentagonului. Nu există o „alianță”. Există „ocupație militară”.

Acum, în Europa și America de Nord există o mișcare vastă pentru NATO-Exit. 

Există o clauză (oarecum contradictorie) în Tratatul Alianței Atlantice (articolul 13) care permite retragerea din NATO. Această clauză trebuie examinată și trebuie avută în vedere o strategie.

Articolul 13

„După ce tratatul a fost în vigoare timp de douăzeci de ani, orice parte se poate retrage la un an după ce a notificat guvernul Statelor Unite cu privire la denunțarea Tratatului. Guvernul Statelor Unite va informa celelalte părți cu privire la fiecare notificare de denunțare.”

Statele membre trebuie să ia în considerare retragerea din Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, precum și închiderea bazelor militare americane.

Michel Chossudovsky, 25 februarie 2023

Video. Franţa. Mișcare masivă de protest împotriva NATO

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile