Actualitate, Externe

Proteste violente în Franța, de Ziua Internațională a Muncii

PARIS/ De Ziua internaţională a Muncii, sindicatele au ieşit în stradă şi cer o mai bună gestionare a crizei provocate de pandemia de coronavirus şi respectarea drepturilor muncitorilor.

La Paris, au fost altercaţii între forţele de ordine şi manifestanţi. Cel puţin 17 de persoane au fost reţinute.

În imaginile difuzate de televiziunile fraceze, se observă cum unii manifestanţi aruncă cu tomberoane către poliţişti echipaţi cu scuturi. Aceştia, la rândul lor, ripostează cu gaze lacrimogene.

Mulţi manifestanţi din Paris au cerut demisia preşedintelui Emmanuel Macron, nemulţumiţi de restricţiile impuse din cauza pandemiei , de faptul că unii salariați și-au pierdut locurile de muncă și că autoritățile nu ar fi luat măsuri de protecție socială adecvate raportat la gravitatea crizei.

Sindicaliştii cer guvernului să ia măsuri pentru respectarea drepturilor salariaţilor.

Sunt întreprinderi, în special grupuri mari, care profită de pandemie pentru a face concedieri şi acest lucru trebuie să se schimbe, a spus un sindicalist, citat de postul de televiziune BFMTV.

Sindicatele sunt nemulţumite de reforma asigurărilor de şomaj şi cer retragerea acestui proiect.

Manifestaţii au avut loc nu doar în Paris, ci şi în Marsilia şi Lyon. De altfel, cu excepţia anului trecut, când manifestaţiile nu au fost permise din cauza pandemiei, în fiecare an, de Ziua Internaţională a Muncii, sindicaliștii francezi ies în stradă pentru a-şi cere drepturile.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile