Actualitate

Protocolul covid utilizat până acum în spitale nu este potrivit pentru vindecare?! – Protocolul, aruncat în aer. Antibioticele, obligatorii în Covid

Cristian Socolov, un medic român care a profesat 10 ani în Franța, arată că protocolul din spitale pentru tratamentul Covid trebuie neapărat să cuprindă antibiotice, fiind vorba despre o pneumonie interstițială. La fel ca și dr. Flavia Groșan, medicul Cristian Socolov avertizează că oxigenoterapia e periculoasă și că, administrată în exces, dăunează grav organismului. Totodată, acesta arată că  tranchilizantele împiedică respirația prin deprimarea centrilor respiratori.

Covid-ul a apărut în Franța cu câteva ierni înainte de declararea pandemiei, ne spune medicul Cristian Socolov, care a tratat sute de astfel de cazuri fără să știe că este vorba despre SARS-Cov-2. Acesta susține că a lucrat în Franța neprotejat, fără mască, costum, mănuși și că tratamentul aplicat bolnavilor a fost foarte eficient, în sensul că niciun pacient nu a ajuns la spital și nici nu a decedat.

”Deși nu exista proba de laborator că a fost Covid 19 , semnele clinice nu înșeală, pneumopatiile de vârf pulmonar fiind rarisime. În Covid atingerea pulmonară se adresează aproape invariabil și vârfurilor, având o adevărată epidemie de pneumopatii de vârf pulmonar în cele trei ierni dinaintea declarării pandemiei. Semnele erau centrate pe oboseală, uneori febră, tuse, dureri articulare intense, dureri în gât, pneumopatii cu localizări variate și evoluție penibilă de cel puțin două săptămâni până la două luni. Pneumopatiile interstițiale de vârf, fiind extrem de agresive, necesită antibioterapie urgentă, și nu protocol  cu <<interzis antibioticul>>. Oxigenoterapia e periculoasă, pentru că depinzi de calitatea alveolei, mai precis a peretelui alveolar, care sigur e lezat dacă se ajunge la pneumopatie, oxigenul în sine neavând calități virocide cunoscute, din contră, în exces, dăunează grav organismului. Totodată, tranchilizantele administrate pacienților Covid împiedică respirația prin deprimarea centrilor respiratori”, ne spune dr.Cristian Socolov.

”Dacă te abați de la principiile medicale, pierzi pacientul”

Tratamentul Covid trebuie să fie aplicat potrivit principiilor de tratament al bolilor virale respiratorii, de la care, dacă te abați, poți pierde pacientul, afirmă dr.Cristian Socolov. Deși nu există o schemă fixă, pentru că medicul poate alege medicamentul favorit, principiile sunt bătute în cuie. Potrivit dr. Socolov, acestea sunt izolarea, repausul la pat, antiinflamator-antitermic, de elecție asocierea aspirină și paracetamol, corticoterapie, în caz de dificultăți importante la respirat (daxametazon de elecție) și antibioterapie obligatorie, dat fiind faptul că pneumonia interstițială, deși e provocată de virus, merge rapid, în 99% din cazuri, către suprainfecție bacteriană.

Antibioticele pot fi, la alegere, Augmentin, Zinnat, Azitromicină sau Claritromicină, administrate îndelungat, iar pacientul trebuie supravegheat stetacustic cel târziu la 3 zile. De asemenea, este nevoie de antihistaminice tip Aerius, bronhodilatatoare (Ventolin), precum și adjuvante de tip picături nazale decongestionante, siropuri expectorante sau antitusive, în funcție de perioada bolii, masaj cutie toracică și protecție garstrică, ne mai spune dr.Cristian Socolov.

Valul Delta dispare în 8 săptămâni

Curbele evoluției cazurilor Covid ale variantei Delta sunt la 50 de grade, cu o imagine ascuțită, care urcă brusc și coboară brusc, afirmă dr. Cristian Socolov. ”Ca să înțelegeți mai bine, urmăriți <<India Delta pandemia evolution>> și <<Thailand Delta pandemia evolution >>. Nu a ținut mai mult de 8 saptămâni, atât cât permite biologia unei variante proaspete Covid, conform științei medicale, fără platouașe de etapă și alte parascovenii. Un lucru e clar, varianta nu e totuna cu tulpina. Se dorește bălmăjire cu orice preț, în ce scop…nu e greu de priceput. Covidul are același schelet genetic la oricare variantă a lui și imunitatea se instalează pentru toate variantele în mod egal, după părerea mea”, ne-a declarat dr.Cristian Socolov.

 

 

Sursa: Claudia ?arcu/ Ziarul National

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile