Actualitate, Politic

PSD a decis: ori EL va fi premierul României, ori social-democrații nu intră la guvernare!

PSD acceptă rotația premierilor. Dar Marcel Ciolacu a anunțat că primul la conducerea Executivului ar trebui să fie chiar el.

Președintele PSD a fost validat ca variantă de premier din partea social-democraților într-o ședință a PSD, desfășurată miercuri, de la ora 13,00, la sediul central de pe şoseaua Kiseleff nr. 10.

S-a votat în unanimitate ca Marcel Ciolacu să fie propunerea de premier cu care partidul să meargă în fața președintelui Klaus Iohannis. Liderul PSD a declarat miercuri că e logic ca acesta să fie primul din rotaţia stabilită cu liberalii.

„Din moment ce PSD a câştigat alegerile e normal să solicităm ca prima rotaţie să fie la sociali-democraţi. Şi atunci există negocieri. Vom găsi o cale astfel încât să nu iasă nimeni păcălit”, a mărturisit el.

Și PNL pretinde funcția de premier

Negocierile dintre PSD și PNL pentru formarea guvernului se reiau miercuri cu bătălia pentru stabilirea partidului care va da premierul. În cadrul PSD, majoritatea liderilor nu îl vor pe Florin Cîțu premier dar iau în calcul să accepte un alt lider PNL.

Liberalii au decis marți, în ședința Biroului Executiv să accepte varianta premierului prin rotație dar cu o condiție: PNL să fie primul partid care dă premierul.

La mai bine de o săptămână de la decizia PNL de a începe negocierile cu PSD pentru o alianță de guvernare, președintele Klaus Iohannis i-a convocat pe liberali și pe social-democrați la Cotroceni pentru discuții privind formarea guvernului. Întâlnirea ar urma să aibă loc miercuri seara, după ce PNL, PSD și UDMR vor încheia o nouă rundă de discuții, blocate din cauza neînțelegerilor privind nominalizarea premierului, revendicată de ambele partide.

 

Sursa: Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile