Fară Categorie

Putin a anunțat că trimite rachete nucleare în Belarus

Într-o întâlnire cu Aleksandr Lukaşenko, Putin a anunțat că trimite rachete nucleare în Belarus. Moscova va livra Minskului în următoarele luni rachete capabile să transporte focoase nucleare.

„În următoarele luni, vom transfera Belarusului sisteme de rachete tactice Iskander-M, care pot folosi rachete balistice sau de croazieră, în versiunile lor convenționale și nucleare”, a declarat Putin în cadrul întrevederii cu Lukașenko, care a fost transmisă de televiziunea rusă.

Ce este Iskander-M?

Iskander-M este un sistem mobil de lansatoare de rachete cu o rază de acţiune de până la 500 km. Rachetele sale pot purta încărcătură convenţională sau focoase nucleare.

„Minsk-ul trebuie să fie pregătit pentru orice, chiar şi folosirea de armament serios pentru a ne apăra patria de la Brest la Vladivostok”, a spus Lukașenko, punând Belarusul şi aliatul său apropiat, Rusia, sub o singură umbrelă.

„Ne-am pus de acord asupra modului de a realiza acest lucru”, a adăugat Putin.

Ruşia şi Belarus îşi împart cerealele

Rusia şi Belarusul fac parte dintre principalii producători mondiali de cereale, dar afirmă că sancţiunile occidentale care le vizează din cauza războiului din Ucraina le-au afectate capacităţile de export, într-un context de îngrijorare crescândă pentru securitatea alimentară globală.

„Am convenit să facem tot ce putem pentru a satisface nevoile consumatorilor noştri şi ale clienţilor noştri”, a mai afirmat Putin.

 

Sursa: Ziarul National 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile