Actualitate, Externe, Politic

Putin, după ce a vizitat militarii ruși răniți în Ucraina: „Sunt eroi. Își riscă sănătatea și viața pentru oamenii și copiii din Donbas”

Toți participanții la „operațiunea militară specială de protejare a Donbasului” sunt eroi și ar trebui să fie tratați ca atare, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin la o reuniune a Prezidiului Consiliului de Stat.

„Indiferent de ce distincții vor avea sau vor primi, aceștia sunt oameni care își riscă sănătatea și viața pentru oamenii și copiii din Donbas, pentru Rusia. Sunt cu toții eroi, așa este: fiecare își expune viața în pericol de moarte, merge pentru asta în mod conștient. Și ei trebuie să fie tratați exact ca niște eroi”, a declarat Putin.

Șeful statului rus a precizat că mai devreme, miercuri, a vizitat Spitalul Clinic Militar Central care poartă numele lui P. V. Mandryk, unde a vizitat militarii ruși răniți în timpul operațiunii din Ucraina. „Unii dintre ei, cei mai mulți dintre cei cu care am vorbit, nici măcar nu au deocamdată vreo distincție de stat. Bineînțeles, vor avea”, a subliniat președintele.

Putin a adăugat că a vorbit și cu medicii de la spital. „Ei au de toate, așa cum se spune. Cred că așa stau lucrurile de fapt. Ei au totul pentru a oferi asistență medicală calificată băieților noștri care au fost răniți și care sunt tratați”, a continuat el. „Toată lumea vrea să se întoarcă la datorie”, a Putin, potrivit agenției ruse de stat Tass.

În același timp, el a cerut guvernului „să acorde atenție, până la urmă, laturii medicale a problemei și să simtă și să înțeleagă ce se întâmplă acolo”. „Dacă este nevoie de ceva, trebuie să se răspundă prompt, rapid și eficient la orice nevoie a medicinei militare”, a conchis președintele rus.

Putin a precizat că a convenit deja cu premierul Mihail Mișușin că se va face „o anumită recalculare” a plăților către participanții la „operațiunea specială” din Ucraina, din cauza „micșorării” dolarului.

 

 

Sursa: stiripesurse.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile