Actualitate, Externe, Politic

Putin introduce legea marțială în teritoriile anexate – Președintele rus a atacat din nou autoritățile ucrainene, pe care le-a descris drept „slugile lui Hitler”

Vladimir Putin a anunțat miercuri, introducerea legii marțiale în teritoriile ucrainene anexate. Președintele rus a anunțat această măsură în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate transmisă la televiziune, în timp ce armata a recunoscut dificultățile de pe frontul ucrainean.

„Slugile lui Hitler”

„Am semnat un decret privind introducerea legii marțiale în aceste patru entități constitutive ale Federației Ruse („republicile populare” Lugansk și Donețk, precum și oblasturile Herson și Zaporojia), a declarat Vladimir Putin.

„Acesta va fi trimis imediat spre aprobare Consiliului Federației și Dumei”, a spus șeful statului, la o reuniune a Consiliului de Securitate, pe care a ținut-o prin videoconferință. Aceste anexări nu au fost recunoscute de Ucraina sau de țările occidentale.

Legea marțială va intra în vigoare joi, de la miezul nopții. Aceasta permite restrângerea libertăților cetățenilor, cenzura militară a comunicațiilor, introducerea muncii forțate în scopuri de apărare, interzicerea mitingurilor și a grevelor, interzicerea organizațiilor publice, internaționale sau străine care subminează securitatea țării, scrie Le Monde.

În timpul întâlnirii, președintele rus a atacat din nou autoritățile ucrainene, pe care le-a descris drept „slugile lui Hitler”, și a anunțat ajutor pentru soldații mobilizați, a precizat Kremlinul.

Sursa: national.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile