Actualitate, Politic

Raed Arafat îi amenință pe patronii de HORECA cu închiderea: Șeful DSU nu își dă seama că cei care vor pierde vor fi clienții și angajații HORECA

Restaurantele, teatrele sau localurile în care nu se respectă regulile vor atrage poate alte restricții, avertizează Raed Arafat: „am auzit niște chestiuni hilare, că merg unii cu codul QR și nu îl citește nimeni”.

Șeful DSU, Raed Arafat, a fost întrebat sâmbătă despre sancțiunile în vigoare pentru nerespectarea regulilor sanitare.

„Există o gamă de sancțiuni care se poate da, dar poate pe unii aceste sancțiuni nu îi opresc să facă mai departe ce fac și să nu respecte regulile. Noi am apelat întotdeauna la responsabilitatea individuală și de comunitate, dar sancțiunile există, se pot da. Problema noastră este să nu ajungem acolo. Noi am dori să intrăm, să controlăm și să nu găsim nimic, dar dacă intrăm și vedem că situația nu se respectă …”, a răspuns șeful DSU.

Potrivit lui Arafat, HoReCa a cerut păstrarea restaurantelor deschise, iar autoritățile au dat acum „o ocazie”: „dacă doresc să rămână deschise restaurantele pentru persoanele vaccinate și trecute prin boală, să respecte regulile.  Pentru că dacă continuă să crească noi cazuri și vedem că nu se respectă regulile vor urma poate alte măsuri, mai târziu. Ei trebuie să fie responsabili acum, să respecte regulile, pentru că au restaurantele deschise cu anumite reguli. Nu respectă regulile, atrag alte măsuri poate și nu am dori să ajungem acolo”.

 

Sursa: stiripesurse.ro 

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile