Actualitate, Politic

Raed Arafat, învins în instanță. ÎCCJ a decis că ordinul său a fost ilegal

Curtea de Apel București a anulat pe 26.03 ordinul prin care Arafat a prelungit restricţiile la Timişoara în perioada 22- 24 martie, după ce CJSU Timiș a votat împotriva carantinării orașului.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a confirmat marți soluția de la Curtea de Apel (CAB) care a fost contestată de șeful DSU. În concluzie, ordinul a fost anulat, sentința fiind una definitivă.

Hotărârea instanței a arătat că aceasta a fost o intervenție abuzivă și nejustificată din partea lui Arafat.

Soluția instanței

„Respinge excepţia lipsei de obiect. Admite acţiunea. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6699/21.03.2021. Cu drept de recurs în termen 2 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţata azi, 26.03.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia parţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Demisia lui Arafat

Mai multe persoane, în urma evenimentelor întâmplate, își doresc acum demisia lui Raed Arafat. Mai mult, s-au strâns oameni și în fața Ministerului Sănătății, cerând demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și a șefului DSU Raed Arafat.

Evenimentele vizate

Protestul a avut ca motiv tragedia de la spitalul Victor Babeș, unde trei persoane au murit în urma unei defecțiuni la sistemul de alimentare cu oxigen a pacienților cu COVID. Mai mult, evacuarea celor peste 100 de pacienți, în plină noapte, de la spitalul Foișor.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile