Actualitate, Politic

Rafila nu-l mai vrea pe Voiculescu. „Ce a făcut în cele două luni de când a preluat mandatul?”

Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentatul României la OMS, a declarat public joi că moțiunea de cenzură creată pentru actualul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, este argumentată de modul în care acesta a gestionat problemele din ultimele două luni în care a preluat mandatul.

Fără tragedii

„Punctul meu de vedere este legat de capacitatea de spitalizare şi asigurarea de condiţii pentru ca tragedii de la Piatra Neamţ şi Matei Balş să nu se mai întâmple.”, spune Rafila.

Motivarea deputatului PSD

„L-am rugat să ne spună 5 lucruri concrete pe care le-a făcut pentru în cele două luni de când a preluat mandatul.”

Rafila nu este mulțumit nici de bugetul alocat Ministerului Sănătății. Bugetul Sănătății are doar 17,49 miliarde lei, cu aproape 11% mai puțin față de anul trecut, dar ministrul a susţinut că acesta este de fapt mai mare.

„O parte din bani vin de la bugetul de stat. Şi banii de la bugetul de stat merg către CNAS prin Ministerul Sănătăţii. Avem un buget care este un plan pentru curățenie, digitalizare, reformă și investiții. Dacă scădem această sumă din suma totală, atunci rămânem cu undeva la 11 miliarde şi jumătate.”, spune Rafila.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile