Actualitate, Economic, Politic

Raiffeisen Bank România are probleme cu banii : A anunțat că nu a mai virat pe 15.12.2022 salariile în conturile oamenilor!

E oficial: Raiffeisen Bank România are probleme cu banii. A anunțat că nu a mai virat pe 15.12.2022 salariile în conturile oamenilor!

Banca austriacă Raiffeisen Bank a recunoscut oficial în seara zilei de 15.12.2022 că întâmpină probleme cu virarea salariilor celor care au conturi la ea, arată aceasta într-un răspuns la solicitarea Economedia.

Clarificarea oferită de Raiffeisen Bank vine după ce pe rețelele de socializare foarte multe persoane au susținut că nu le-au intrat salariile în conturi.

Economedia a oferit exemple de mesaje de la cadre militare care nu și-au primit salariile în conturile Raiffeisen Bank.
„Eu am primit sesizări de la cadre medicale cărora nu le-a intrat salariul. Acest lucru demonstrează că boicotul împotriva firmelor austriece din România funcționează. Reiterez solicitarea tuturor românilor să își mute banii și conturile de la BCR și Raiffeisen Bank la CEC sau Banca Transilvania”, a spus europarlamentarul Cristian Terheș.
Comunicatul bancii:
„Dorim să vă informăm că ne confruntăm cu un incident cauzat de probleme de conectivitate a Grupului Raiffeisen Bank International la rețeaua SWIFT (Societatea pentru Telecomunicaţii Financiare Inter-bancare mondiale).
Începând de astăzi dimineață, o componentă principală a acestei infrastructuri a Raiffeisen Bank nu funcționează. În consecință, nu putem trimite mesaje sau fișiere în rețeaua SWIFT. Nici nu putem să procesăm mesajele primite în aplicațiile noastre de business.
Prin urmare, parte din tranzacțiile care au fost transmise de clienți astăzi nu pot fi procesate. Aceste tranzacții vor fi procesate imediat ce conexiunea la rețeaua SWIFT va fi restabilită.
Lucrăm cu eforturi mari pentru rezolvarea problemei.
Toate celelalte servicii ale băncii, precum tranzacții online cu cardul de credit și debit, tranzacțiile la comercianți (POS) și cele la bancomate (ATM&MFM) funcționează în parametrii normali, nefiind afectate de această problema tehnică.”
Raiffeisen Bank este bancă cu capital austriac, care continuă să opereze în Rusia, unde face profituri foarte mari. Conducerea băncii este foarte conectată cu liderii politici austrieci, arată presa străină.
Raiffeisen Bank România a raportat pentru primele nouă luni din 2022 un profit net de 920 mil. lei, în creştere cu 43% faţă de câştigul din aceeaşi perioadă din 2021, arată Ziarul Financiar.
Biroul de presă al
Europarlamentarului Cristian Terheș
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile