Actualitate, Externe

Realitatea Zero Covid în China comunistă: „Lagăre de carantină” (+VIDEO)

Realitatea Zero Covid în China comunistă: videoclipurile de pe rețelele de socializare arată „lagăre de carantină” în care femeile însărcinate și copiii sunt ținuți în celule minuscule, pe fondul unor informații despre detenții în masă în toiul nopții

Rezidenții au fost transferați în tabere de carantină din China, spun persoane din interior

Lagărele au șiruri de cutii de metal înghesuite cu un pat de lemn și toaletă

20 de milioane de oameni din China sunt sub reguli stricte de izolare înainte de Jocurile Olimpice

De JACK NEWMAN PENTRU MAILONLINE

PUBLICAT: 18:14 EST, 11 ianuarie 2022 

LA CURENT: 02:44 EST, 12 ianuarie 2022

 

În China au apărut tabere de carantină întinse cu rânduri peste rânduri de cutii metalice înghesuite pentru a găzdui oameni suspectați de Covid-19 , arată videoclipurile de pe rețelele de socializare.

Țara comunistă încearcă să eradice virusul, în ciuda avertismentelor că varianta Omicron, mai contagioasă, face imposibilă o strategie Zero Covid, chiar și cu măsurile draconice folosite de Beijing.

În prezent, un total de 20 de milioane de oameni sunt închiși în casele lor în China, după ce orașele Anyang și Yuzhou s-au alăturat celor 13 milioane din Xi’an în carantină și au interzis să-și părăsească locuința chiar și pentru a cumpăra alimente.

Anyang, care găzduiește 5,5 milioane de oameni, a fost închis luni seara după ce au fost raportate două cazuri de variantă omicron – iar unii rezidenți ai orașelor închise au declarat pentru BBC că au făcut parte dintr-un „mare transfer” de mii de oameni către taberele.

 

 

Se crede că femeile însărcinate, copiii și bătrânii se numără printre cei trimiși în lagărele din Xi’an, cu persoane din interior care împărtășesc ororile detenției lor în starea Zero Covid.

Filmări distribuite pe scară largă online arată oameni în cutii minuscule mobilate cu un pat de lemn și o toaletă, unde sunt forțați să rămână până la două săptămâni.

 

Deținuții le-au arătat lucrătorilor îmbrăcați în costume cu materii nocive care furnizează hrană celor ținuți în lagărele din epicentrul celui mai recent focar din China.

Cei care au experimentat instalațiile distopice spun că au rămas cu puțină mâncare în cutiile metalice congelate.

Locuitorilor din complexul de locuințe Mingde 8 Yingli li s-a spus imediat după miezul nopții de 1 ianuarie că trebuie să-și părăsească casele și să intre în centrul de carantină.

 

 

Rapoartele locale au spus că locuitorii s-au amestecat în timp ce stăteau la coadă pentru testele lor Covid.

Un martor a susținut că 30 de autobuze au ajuns la complex, în timp ce altul a spus că 1.000 de persoane au fost transferate.

Locuitorii au fost apoi lăsați în autobuze timp de câteva ore, iar o imagine a unui bărbat care stă singur noaptea în timp ce așteaptă să fie mutați în tabără a devenit virală pe rețelele sociale chineze.

Un comentariu online văzut de BBC a  spus: „Nu este nimic aici, doar necesități de bază… Nimeni nu a venit să ne verifice, ce fel de carantină este aceasta?

„Ne-au transferat mare, peste o mie de oameni, noaptea și mulți dintre noi suntem bătrâni și copii.

„Nu au făcut aranjamente adecvate și așa că ne-au plasat neglijent”.

În afara lagărului, un bărbat a fost bătut de muncitorii din cauza pandemiei după ce și-a părăsit casa pentru a cumpăra chifle aburite, au arătat imaginile.

 

 

În prezent, un total de 20 de milioane de oameni sunt reținuți în casele lor după ce Anyang și Yuzhou s-au alăturat celor 13 milioane din Xi’an în carantină.

Blocarea Anyang, unde locuiesc 5,5 milioane de oameni, a fost anunțată luni seara, după ce au fost raportate două cazuri de variantă omicron.

Locuitorii nu au voie să iasă, iar magazinele au fost ordonate să închidă, cu excepția celor care vând produse de primă necesitate.

 

Nu era clar cât va dura blocarea Anyang, deoarece a fost anunțată ca o măsură pentru a facilita testarea în masă a rezidenților, care este o procedură standard în strategia Chinei de identificare și izolare cât mai rapidă a persoanelor infectate.

Blocajele sunt cele mai ample de la închiderea Wuhan și a majorității restului provinciei Hubei, la începutul anului 2020, la începutul pandemiei.

De atunci, abordarea Chinei a evoluat într-una de vizare a zonelor mai mici afectate de focare de izolare.

Apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă, care se deschide pe 4 februarie la Beijing, și apariția omicronului au readus blocajele la nivel de oraș în încercarea de a elimina focarele și de a preveni răspândirea lor în alte părți ale Chinei.

Un oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing responsabil cu controlul bolilor, Huang Chun, a declarat că organizatorii se bazează pe cooperarea sportivilor și a oficialilor pentru a preveni un focar care ar putea afecta participarea.

„Dacă se produce transmiterea în masă a clusterelor, va avea un impact sigur asupra Jocurilor și programului”, a spus Huang. „Cel mai rău scenariu, dacă se întâmplă, este independent de voința omului, așa că ne lăsăm opțiunile deschise.”

Se crede că cazurile Anyang omicron sunt legate de alte două cazuri găsite sâmbătă la Tianjin. Se pare că este prima dată când omicronul s-a răspândit în China continentală, dincolo de persoanele care au sosit din străinătate și de contactele lor imediate.

Anyang este un important sit arheologic, vechea capitală a dinastiei Shang și unde a fost găsită cea mai veche scriere chineză pe ceea ce se numesc oase de oracol.

Orașul a spus că vehiculele neesențiale sunt interzise de pe străzi într-un anunț de blocare distribuit online de presa de stat luni seara.

Numărul de cazuri este încă relativ scăzut, cu 58 de cazuri noi confirmate de la începutul lunii până marți dimineața la ora 8.00.

 

 

https://videos.dailymail.co.uk/preview/mol/2022/01/11/3497923089033313273/636x382_MP4_3497923089033313273.mp4

 

Tianjin, un port major care se află la mai puțin de o oră de Beijing cu calea ferată de mare viteză, a blocat doar zonele afectate în timp ce efectuează teste în masă.

Până marți la prânz, 97 de persoane au fost testate pozitiv în orașul cu 14 milioane de locuitori: 49 cu simptome, 15 fără simptome și 33 în așteptarea verificărilor ulterioare.

Xi’an și Yuzhou se luptă ambele cu varianta deltă și niciunul nu a raportat niciun caz de omicron.

Peste 2.000 de oameni au fost infectați în Xi’an în cel mai mare focar din China de la cel inițial din Wuhan.

Capitala antică este o oprire turistică populară, care găzduiește ruinele Războinicilor de Terracotă și, de asemenea, o fabrică de cipuri de computer Samsung.

Autoritățile au creditat blocarea cu reducerea răspândirii, deși a perturbat viețile și tratamentul medical de urgență pentru unii.

Orașul a raportat 13 cazuri noi în ultima perioadă de 24 de ore, în scădere de la peste o sută pe zi la vârful focarului.

Sursa: DailyMail.co.uk

 

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile