Actualitate, Politic

Renate Weber: „A fost un atac la adresa instituţiei, nu a mea. Au vrut să vulnerabilizeze instituţia. Efectul atacului a fost exact pe dos”

„Avocatul Poporului este un garant al drepturilor, este autonom şi independent şi faţă de Parlament.

Parlamentul nu înţelege rolul Avocatului Poporului. Avocatul Poporului nu sancţionează, ci mediază.

Renate Weber: „Pe politicieni nu-i interesează drepturile individuale. Pe politicieni îi interesează puterea de a ataca la CCR”.

Renate Weber: „Dacă nici încălcarea statului de drept nu-i pune pe gânduri… USR a venit la putere cu mesajul: statul de drept. Cum au putut încălca toate principiile statului de drept? Comisia de la Veneţia va reacţiona în cazul meu”.

Renate Weber: „Am supărat eu vreodată, cu ceva, UDMR? Am făcut cele mai multe demersuri pentru minorităţi”. Renate Weber: „Domnul Orban a luat-o cumva personal. Am avut o relaţie bună cu Ludovic Orban. I-am stat alături, Orban a trecut prin momente dificile. Politicienii la putere se schimbă destul de mult”

Renate Weber: „Eu sper că pe domnul Cîţu l-a luat puţin vântul. Bineînţeles că nu se poate guverna prin OUG”

Renate Weber: „Tot ce va afecta drepturi şi libertăţi, voi ataca”.

Renate Weber: „Eu am încredere în Justiţia care se face la mine acasă. Pentru oameni

Un om independent este considerat periculos. (…) Au supus la vot rapoartele, nu s-a întâmplat niciodată. Respingerea rapoartelor nu este consfinţită nicăieri. Nu este playstation, este Parlamentul României. Rapoartele noastre şi ale Curţii de Conturi nu se votează. Acuzaţiile au fost penibile, dacă mă întrebaţi. (…) Să vedem dacă în următorii ani se va înţelege ceva după asta.
Probabil că unii vor înţelege. Să vedem dacă şi vor recunoaşte că înţeleg. (…) A fost un atac la adresa instituţiei, nu a mea.
Au vrut să vulnerabilizeze instituţia. Cu cât slăbim instituţia, cu atât ea ne lasă în pace. Efectul atacului la instituţie a fost exact pe dos. Poate îmi spune cineva ce justifica urgenţa revocării. Cred că intervenţia Comisiei de la Veneţia i-a oprit. Comisia de la Veneţia va reacţiona în cazul meu”, declară Renate Weber într-un interviu pentru Aleph News.
„Pe politicieni nu-i interesează drepturile individuale. Pe politicieni îi interesează puterea de a ataca la CCR. Autorităţile sunt deranjate de Avocatul Poporului. Nici nu au numit un interimar. (…) De la acel vot până la revocare au trecut 23 de ore. În 3 ore a fost publicată revocarea în Monitorul Oficial.
Hotărârea de revocare a fost făcută înainte”, spune Weber.
„Pe mine m-a surprins decizia Curţii Constituţionale. Dacă nici încălcarea statului de drept nu-i pune pe gânduri … (…) Suntem deficitari la raportarea faţă de statul de drept. (…) Legea trebuie să respecte drepturile şi libertăţile. Apoi toată lumea trebuie să respecte legea. Statul de drept trebuie respectat de toată lumea. Nu mai vreau să revenim la partidul unic”, afirmă Weber în emisiunea OFF/On The Record, pe Aleph News. Despre acţiunile politicienilor care au votat revocarea constatată a fi neconstituţională de către CCR, Renate Weber declară:
„Am supărat eu vreodată, cu ceva, UDMR? Am făcut cele mai multe demersuri pentru minorităţi. (…) Domnul Orban a luat-o cumva personal. Am avut o relaţie bună cu Ludovic Orban. I-am stat alături, Orban a trecut prin momente dificile. Politicienii la putere se schimbă destul de mult. USR este supărat by default, că trebuie să fie supărat. USR a venit la putere cu mesajul: statul de drept. Cum au putut încălca toate principiile statului de drept?”
Ce va face Renate Weber după ce se va întoarce la Avocatul Poporului? „Mă aşteaptă foarte multe lucruri de avizat. Tot ce va afecta drepturi şi libertăţi, voi ataca”, spune ea. Renate Weber îl contrazice pe premierul Florin Cîţu şi spune că nu se poate guverna prin Ordonanţe de Urgenţă. Iar de Ziua Justiţiei, pentru Justiţia din România are un mesaj: „Ziua Justiţiei înseamnă ziua puterii judecătoreşti. (…) Ceva trebuie să se schimbe în Justiţie. Foarte multe probleme ţin de organizarea Justiţiei. (…) Eu am încredere în Justiţia care se face la mine acasă. Pentru oameni, Justiţia trebuie să se întâmple aici”.
Sursa: Mediafax 
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile