Actualitate, Politic

Renate Weber avertizează, „Nu există, deocamdată, niciun act sau vreun proiect de lege prin care să se ceară introducerea vaccinării obligatorii”

Guvernul vrea să introducă vaccinarea obligatorie, după ce chiar președintele Klaus Iohannis a spus că anumite categorii esențiale, cum ar fi medicii, ar trebuie să nu poată profesa, dacă nu au făcut vaccinul anti-COVID-19.

Renate Weber, Avocatul Poporului, spune că nu există, deocamdată, niciun act sau vreun proiect de lege prin care să se ceară introducerea vaccinării obligatorii, singurele făcând referire la certificatul verde. Weber a punctat și a atras atenția că mulți dintre români nu au bani să se testeze din 3 în 3 zile, iar dacă medicii vor refuza să se vaccineze, deși vor fi obligați, cei care vor fi afectați cel mai mult vor fi chiar pacienții, adică beneficiarii sistemului sanitar.

”Vaccinarea nu este obligatorie și nu e nicio intenție de a o transforma în ceva obligatoriu. Am văzut o OUG și un proiect de lege prin care se dorește să se impună prezentarea unui certificat verde.

Mulți nu vor avea bani ca să se testeze. Trebuie să ne gândim și la beneficiarii sistemului de sănătate.”, a spus Renate Weber la România TV.

 

Sursa: stiripesurse.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile