Actualitate, Externe, Politic

Republicanul Kevin McCarthy, ales președintele Camerei Reprezentanților din SUA după 15 runde de vot

Candidatul republican Kevin McCarthy a reuşit sâmbătă noapte să obţină voturile necesare pentru a deveni președintele Camerei Reprezentanților după o cincea zi de negocieri şi 15 tururi de alegeri, transmite CNN.

Numai după ce a făcut concesii majore rezistenților de dreapta, ceea ce îi va slăbit puterea și le va fi oferit acestora o influență uriașă în noua majoritate republicană din Camera Reprezentanților a SUA.

Kevin McCarthy a încercat cu disperare să-i convingă pe republicani să-l voteze șef la Cameră

Kevin McCarthy și-a croit drumul spre victorie, ajungând la un acord care a convins un contingent considerabil de parlamentari ultraconservatori la al 12-lea și al 13-lea vot în cursul zilei de vineri. Apoi i-a într-o ședință tensionată la sfârșitul nopții a reușit, câștigând în cele din urmă cu o majoritate simplă, după un spectacol de forță în plenul Camerei.

Lupta prelungită a prefigurat cât de dificil va fi pentru să guverneze cu o majoritate extrem de restrânsă și cu o facțiune rebelă de dreapta dură, hotărâtă să reducă cheltuielile și să perturbe afacerile la Washington, scrie New York Times.

Lupta pentru funcția de președinte care a paralizat Camera înainte ca aceasta să își deschidă sesiunea a sugerat că sarcini de bază, cum ar fi adoptarea proiectelor de lege privind finanțarea guvernului sau finanțarea datoriei federale, vor genera lupte epice în următorii doi ani.

Votul a fost unul istoric, fără precedent în ultimii 160 de ani.

Blocajul Camerei Reprezentanților are repercusiuni concrete. Fără un preşedinte, aleşii nu pot depune jurământ şi, prin urmare, nu pot adopta proiecte de lege.

 

Sursa: Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile