Actualitate, Externe

Restricțiile permisului sanitar vor duce la închiderea multor localuri – Patronul de bistro care nu vrea să controleze permisul sanitar: „Nu sunt polițist de sănătate”

În localul său amplasat în apropierea orașului francez Rennes, proprietarul Denis Coursol a întâmpinat întotdeauna pe toată lumea, inclusiv de la intrarea în vigoare a „permisului sanitar” –  pe care refuză să îl verifice.

Coursol, 62 de ani, a deschis acum 14 ani cafeneaua Theodore, notează Boursorama. Pe 9 august a aflat că patronii de baruri și restaurante sunt obligați să ceară clienților permisul de sănătate care să justifice faptul că sunt vaccinați anti-Covid sau au un test negativ recent.

O obligație legală – sub sancțiunea închiderii temporare a localului, a amenzii sau chiar a  închisorii în cazul unei infracțiuni repetate – la care Denis Coursol refuză să se supună.

„Mulți ne sună pentru a verifica dacă controlăm sau nu. Răspund la ceea ce spune legea: permisul sanitar este obligatoriu. Pe de altă parte, precizez că nu controlez intrările”, explică el.

„Nu este treaba noastră, nu este etica noastră. Nu sunt polițist de sănătate, nu am verificat niciodată pe nimeni în cafenea și nici nu am de gând să o fac”.

Alegerea sa este apreciată de clienți, dar și de alți 40 de proprietari de restaurante care au trimis o petiție autorităților din provincia Bretania, în care avertizează că restricțiile permisului sanitar vor duce la închiderea multor localuri.

Vizitând joi regiunea, ministrul economiei, Bruno LeMaire, a ținut să-i avertizeze pe toți recalcitranții: “Cei care nu solicită permisul sanitar în restaurante nu se supun legii și nu vor avea parte de niciun ajutor din partea statului”.

Sursa: Reuters 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile