Actualitate, Externe

Restricționare a traficului maritim și aerian pe Marea Neagră. Federația Rusă este autoarea

Federația Rusă a restricționat traficul aerian, dar și maritim pe teritoriul Mării Negre. Statele Unite ale Americii își exprimă îngrijorarea cu privire la acest act.

Cuvintele SUA

Ned Price, purtătorul de cuvând al Departamentului american de Stat a declarat că „Statele Unite sunt îngrijorate faţă de planurile Rusiei de blocare a navelor străine în anumite părţi din Marea Neagră, inclusiv din apropierea Crimeei ocupate ilegal şi Strâmtoarea Kerci.”

Destabilizarea Ucrainei

„Statele Unite îşi reafirmă sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele ei recunoscute internaţional şi a apelor teritoriale.”, spune Price.

România este revoltată

Bogdan Aurescu, Ministru de Externe, își exprimă îngrijorarea în numele României: „Nicio încercare de destabilizare la adresa partenerilor sau vecinilor noştri nu trebuie să treacă nepedepsită şi trebuie să facem uz de instrumentarul nostru democratic – o abordare strategică axată pe valori fundamentale, precum şi încurajarea implicării societăţii civile”.

Pentru a vedea restricțiile impuse de Rusia, „site-ul T-intelligence a postat de curând o hartă (foto) în care arată notificările pentru restricţiile maritime şi aeriene în perioada următoare făcute de oficialii ruşi, motivând desfăşurarea de exerciţii militare. Conform acestuia, restricţiile maritime şi aeriene ar ţine navele şi avioanele de supraveghere NATO departe de regiune şi ar da posibilitatea armatei ruse să simuleze o acţiune de apărare a Crimeei care s-ar putea finaliza cu un asalt asupra sudului Ucrainei.”, scrie monitorulapararii.ro.

 

Sursa foto: T-intelligence

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile