Actualitate, Politic

Revenire la NORMALITATE. Premierul Florin Cîțu anunță că de la 1 iunie scăpăm de anumite aspecte impuse de pandemie

Premierul Florin Cîțu a susținut luni, 5 aprilie o conferință de presă pe subiectul pandemiei de coronavirus și a evoluției acesteia. Politicianul a anunțat luni formarea unui comitet interministerial care să gestioneze revenirea la normalitate de la data ce 1 iunie a anului curent.

1 iunie și revenirea la normalitate

Premierul anunță că 1 iunie este: „primul jalon, primul milestone, prima bornă pe care o punem pentru a ne gândi la revenirea la normalitate şi am să vă explic la ce mă refer. În primul rând, referitor la campania de vaccinare, am spus şi săptămâna trecută, sunt două luni foarte importante pentru noi, luna aprilie şi luna mai. Pentru că, în aceste două luni, vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România şi sunt foarte importante, pentru că, la finalul lunii, mai ar însemna în cel mai pesimist scenariu să avem aproape, cu siguranţă cinci milioane vaccinate, şi vă spun de ce este important, şi, într-un scenariu mai optimist 6,3 milioane de persoane vaccinate.”

Evoluția cazurilor COVID

„Mă uit şi la evoluţia zilnică a procentelor cazurilor confirmate; pe Bucureşti avem iarăşi o stabilizare, chiar o scădere în ultimele zile; foarte important Ilfovul – și la Ilfov avem un platou, s-a atins un platou; Timişoara scade – deci judeţul Timiş scade, măsurile au avut şi acolo efect. Și în ceea ce priveşte gradul, incidenţa cumulată a cazurilor la nivel judeţean pe 14 zile la mia de locuitori, Bucureştiul a atins un maxim acum câteva zile şi de atunci scade uşor.”

Apel la răbdare

Cîțu cere răbdare: „Avem aceste rezultate, care arată clar că situaţia epidemiologică a ajuns la un platou, aşteptăm o îmbunătăţire, dar nu se poate îmbunătăţi situaţia fără să păstrăm ceea ce avem acum.”

Comitetul intersemestrial

Acest comitet interministerial va include toate ministerele. „1 iunie este primul pas pe care îl văd. Repet, nu înseamnă o deschidere sută la sută, dar este primul pas şi trebuie pregătit. De aceea avem acest comitet interministerial în care sunt implicate toate ministerele, pentru că toată economia trebuie să fie implicată şi trebuie să vedem cum o duce după 1 iunie.”

 

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile