Actualitate, Politic, Social

Revoltă generală în Poliție : Angajații MAI vor să blocheze sistemul – Dacă se va mai introduce starea de alertă, polițiștii au anunțat deja că nu se vor mai implica în niciun fel

De doi ani și jumătate, polițiștii nu au mai beneficiat de nicio majorare salarială, prevăzută în Legea 153/2017, perioadă în care inflația cumulată a ajuns la 25%, ne spun reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Ultimele trei zile de proteste s-au soldat cu discuții neconcludente și nemulțumitoare cu miniștrii Finanțelor și Muncii.

”Ei tot insistau foarte mult pe acel proiect de ordonanță pe care vor să-l adopte, cu acele majorări de 1/4, care nici ăla nu se concretizează și care oricum este insuficient pentru noi. Principala noastră revendicare este să ne bage în grila de salarizare, pentru că așa a votat Parlamentul și este anormal ca jumătate din bugetari să fie în grilă, iar cealaltă jumătate să nu fie. Suntem foarte hotărâți ca, de la 1 septembrie, să trecem la forme suplimentare de protest și vom încerca să blocăm sistemul prin respectarea legii. Și aici mă refer la refuzul de a efectua ore suplimentare, la intrarea în pauza de masă a tuturor angajaților dintr-o structură în același timp, la verificarea la sânge a tuturor persoanelor care intră în România și să nu mai verificăm 6.000 de persoane pe tură, cum se întâmplă acum la Nădlac, la Giurgiu și la Otopeni, dar și în celelalte vămi, pentru că sunt presiuni de la Uniunea Europeană să nu se stea la cozi”, ne-a declarat Mihai Zlat, vicepreședintele SNPPC.

Avertismente pentru orice fapte, în loc de amenzi

Sindicaliștii au anunțat că polițiștii vor ieși de pe grupurile de pe whatsapp, unde se fac foarte multe comunicări, informări, dispoziții și solicitări de ore suplimentare, deși este total nelegal să folosești un astfel mijloc de comunicare.

”Este posibil să ne întoarcem, din nou, la acele avertismente date, în loc de amenzi. La fel, suntem foarte hotărâți ca, dacă cumva se vor mai introduce măsuri specifice pandemiei de Covid, să nu le mai punem în aplicare. Astfel, nu vom mai verifica persoane carantinate, nu vom mai da niciun fel de amendă. La Poliția Judiciară, foarte mulți vor să-și dea demisia și îi vom sprijini să facă acest lucru, pentru că nu mai este atrăgătoare această structură, unde se fac foarte multe ore suplimentare, iar subordonarea este dublă. Am constatat că protestele în stradă nu mai au niciun efect, tocmai de aceea trebuie să identificăm alte măsuri care, fără încălcarea legii, blochează sistemul. Vrem să blocăm întreaga activitate a sistemului, pentru că, altfel, guvernanții nu se îndreaptă către solicitările noastre”, ne-a precizat vicepreședintele SNPPC, Mihai Zlat.

Plângeri la Comisia Europeană

Sindicaliștii din MAI au făcut deja demersuri la Federația Polițiștilor Europeni pentru a le facilita întâlniri cu factori de decizie din Comisia Europeană, dar și din Parlamentul European. Totodată, marți, miercuri și joi, se vor desfășura proteste în fața Ministerului de Interne, Ministerului Muncii, precum și la Guvern și la sediile PNL și PSD.  Ca o premieră, polițiștii vor protesta și în fața sediului Reprezentanței Comisiei Europene în România, care a fost informată deja, în scris, despre măsurile fiscal-bugetare injuste, prin care drepturile acestei categorii profesionale sunt sfidate constant de către Guvernul actual. ”Din partea partidelor din coaliție auzim doar minciuni și nimeni nu-și asumă să ne spună că nu vor fi niciun fel de majorări sau că au ceva cu Poliția Română. Ei nu înțeleg un lucru elementar, acela că la baza societății este o nevoie de siguranță atât pentru cetățeni, cât și pentru angajații care asigură această protecție”, a punctat Mihai Zlat, vicepreședintele SNPPC.

 

Sursa: Claudfia Marcu / Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Gogu
Gogu
2 ani în urmă

Dar daca primesc câți bani vor acești câini dresați ai guvernului vor mușca din nou că turbații. Niște slugi in slujba politicienilor și interlopilor.