Actualitate

Când au fost fabricate aceste vaccinuri, dacă garanția lor expiră deja? – România a donat Egiptului peste 500.000 de doze de vaccin anti-COVID: cu toate acestea, guvernul continuă să comande vaccinuri

România a oferit Egiptului 525.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca. Dozele, aflate în cutii frigorifice la temperaturi de 2-8ºC, au fost transportate cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române.

Se presupune că aceste vaccinuri trebuie vândute, donate din cauza expirării.

Când  au fost fabricate aceste vaccinuri, dacă garanția lor expiră deja?

Cum este posibil ca vaccinurile covide proaspăt fabricate să expire atât de repede? În general, toate vaccinurile împotriva virozei respiratorii au o garanție medie de 2-3 ani. Cum este posibil ca garanția pentru vaccinurile covid să expire în câteva luni? Când au fost fabricate atunci? Pentru că dacă garanția lor expiră acum, aceste medicamente trebuiau fabricate cu mult înainte ca cineva să știe despre existența unei boli numite covid19!

Totul este ilogic. Guvernul nu are bani pentru că a cheltuit până acum uriașa sumă de 184 milioane de euro doar pentru cele 17,6 milioane de doze de vaccinuri achiziționate până acum, urmând ca până la sfârșitul anului să se mai achite alte 70 milioane de euro, tot pentru vaccinuri.

„România a primit cererea de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului egiptean, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, alăturându-se, astfel, eforturilor europene și internaționale de a sprijini Egiptul în lupta cu virusul SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al ministerului român al Apărării.

Dozele de vaccin au fost transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire și dispozitive de monitorizare a temperaturii, puse la dispoziție de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“ din București, care asigură respectarea lanțului frigorific până la destinație, la temperaturi de 2-8ºC.

De asemenea, România a oferit Tunisiei aproximativ 180.000 de doze de vaccin anti COVID-19 produs de AstraZeneca, teste antigen și materiale sanitare, precum și o echipă medicală formată din 13 cadre medicale (cinci medici și opt asistenți medicali) care va oferi sprijin personalului sanitar tunisian în lupta cu virsusul SARS-CoV-2.

Conform unei hotărâri de guvern, ajutoare umanitare similare ar urma să fie trimise în Albania și Vietnam. În total, aproximativ 1,3 milioane de doze de vaccin anti-COVID vor fi acordate.

Sursa: Digi24

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile