Actualitate, Politic

România devine republică parlamentară? Se pregătește revizuirea Constituției: președintele statului va avea doar funcții simbolice

PSD, PNL și UDMR negociază pentru revizuirea Constituției. Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat că în negocierile privind formarea noului guvern se vor forma patru comisii, inclusiv una în care se va discuta despre revizuirea Constituției.

„Vor fi patru echipe de negociere: o echipă la nivel politic, o echipă care va lucra pe un acord politic, o echipă care va lucra pe programul de guvernare și o echipă pentru revizuirea Constituției.

Suntem deschiși la negocieri pentru a rezolva problemele românilor. Toate discuțiile au fost despre prioritățile de guvernare, în viziunea PSD. Nu a fost vorba deloc despre funcții.”, a spus Sorin Grindeanu.

PSD vrea trecerea la republică parlamentară

Se pare că cel care a deschis discuția despre revizuirea Constituției a fost liderul PSD, Marcel Ciolacu. Constituția României a fost revizuită ultima oară în 2003.

Potrivit unor surse politice, citate de stiripesurse.ro, PSD ar dori trecerea la republică parlamentară, ceea ce va conferi puteri uriașe premierului și majorității din Parlament, dar și un rol pur decorativ președintelui statului.

Sursaa: Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile