Actualitate, Politic, Social

România este în topul țărilor referitor la traficul de persoane

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, într-un mesaj transmis marţi, că traficul de persoane este ”o formă de sclavie modernă faţă de care Guvernul României are toleranţă zero”, motiv pentru care subiectul a devenit o prioritate în ultimii doi ani.

Rapoartele venite din Europa și SUA plasează România pe primele locuri la probleme privind traficul de persoane. Cele mai multe cazuri reprezintă traficul de femeie în vederea exploatării sexuale.

Raportul Departamentului de Stat al SUA, pentru anul 2021 arată că „România rămâne o țară sursă primară pentru traficul de persoane exploatate sexual și pentru persoanele exploatate prin muncă în Europa”.

De asemenea, raportul spubne că 77% din victimele identificate în 2021 sunt victime ale traficului sexual, iar traficanții sunt de cele mai multe ori cetățeni români care fac parte din grupurile de crimă organizată. Aceștia exploatează femeile și copiii români în traficul sexual în România, dar și în țări europene precum Cehia, Finlanda, Franța, Spania și Marea Britanie.

 

Sursa: Stiripesurse.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile