Actualitate

România NU a renunțat încă la vaccinarea cu AstraZeneca. Europa dă la o parte vaccinarea cu serul de la OXFORD

Vaccinul produs de Universitatea Oxford, pe nume său, AstraZeneca, creat împotriva coronavirusului a dezvoltat în mai multe țări europene reacții adverse grave. Au fost unele decese, dar și reacții precum alergii, coagularea sângelui și stări de febră, frisoane și rău. Astfel, acestea au decis suspendarea lui pentru o perioadă de câteva zile sau chiar definitiv.

Agenția Europeană de Medicamente (EMA) spune că ancheta preliminară arată că nu există nicio legătură între vaccinul de la AstraZeneca şi decesul survenit în Austria. Doze din lotul respectiv au ajuns în 17 țări europene, însă nu și în România.

Țările care au suspendat AstraZeneca

După Danemarca, și Norvegia și Islanda au decis suspendarea vaccinării cu AstraZeneca.Inițial, Italia a oprit vaccinarea cu doze din lotul oprit și de Austria. Apoi, a decis să suspende un alt lot. Decizia a fost luată după decesul a două persoane, ulterior vaccinării. Între motivele suspendării se află faptul că a cauzat probleme de coagulare a sângelui.

Anterior, Austria, Estonia, Letonia, Lituania şi Luxemburg opriseră de la utilizare dozele dintr-un lot de vaccinuri produse de laboratorul anglo-suedez, după decesul unei infirmiere de 49 de ani din cauza unor „grave tulburări de coagulare” la câteva zile după primirea vaccinului.

Portugalia, Letonia, Cipru și Slovenia au decis, de asemenea, suspendarea vaccinării cu AstraZeneca.

Cu toate acestea, România nu suspendă încă vaccinarea cu acest ser, ci așteaptă răspunsul EMA.

Surse și foto: g4media

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile