Actualitate, Externe

Rusia testează cel mai mare submarin nuclear din lume. Belgorod va putea lansa rachete intercontinentale

Lumea întreagă tremură la auzul celor mai noi veşti venite din Rusia. A început deja testarea celui mai nou submarin nuclear ce va intra în dotarea Marinei ruseşti. De ce va fi capabil Belgorod?

Un nou submarin nuclear este testat în Rusia! Este vorba despre Belgorod, cel mai mare submarin dezvoltat la nivel mondial în ultimele trei decenii.

Testele pentru noul submarin nuclear al Rusiei au început deja!

Belgorod a fost testat în acest weekend, în Marea Albă, scrie presa rusă, potrivit Mediafax. Marea Albă este un intrând al Mării Barents pe coasta de nord-vest a Rusiei, în apropierea Finlandei.

Pentru moment, specificaţiile submarinului nuclear nu au fost făcute publice. După ce va trece de toate testele producătorului, submarinul va fi predat statului rus spre finalul lui 2021.

Submarinul va fi echipat cu torpile intercontinentale Poseidon

Surse din Ministerul rus al Apărării au precizat că Belgorod va servi flota din ţară, însă Occidentul nu este atât de sigur că acestea sunt intenţiile reale ale Rusiei. Moscova şi-a sporit semnificativ activitatea submarină în Arctica şi în Atlanticul de Nord, iar noul submarin nuclear ar putea fi dislocat acolo.

Belgorod va putea lansa lovituri nucleare cu cele şase torpile Poseidon intercontinentale pe care le poate înmagazina.

Marea Britanie va desfăşura o navă-spion specială, pentru a contracara submarinele ruseşti

Noul submarin poate acţiona şi ca o navă-mamă pentru alte submarine de dimensiuni mai mici, cu scufundări adânci, având braţe robotizate care pot să manipuleze sau chiar să taie cablurile aşezate pe fundul oceanului.

Marea Britanie este în special îngrijorată de acţiunile Rusiei. Apele britanice sunt “vizitate în mod regulat” de navele Federaţiei Ruse, iar Moscova este “ameninţarea numărul unu” a Marii Britanii, consideră secretarul Apărării de la Londra, Ben Wallace.

La începutul lui 2021, Royal Navy a anunţat că o navă-spion specială, capabilă să oprească submarinele ruseşti, care sabotează interesele Marii Britanii, urmează să fie desfăşurată.

 

Sursa: capital.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile