Actualitate, Politic

Sa amânat şedinţa de plen pentru numirea Avocatului Poporului

În așteptarea unei decizii a Curții Constituționale pe marginea sesizării înaintate de PSD, ca urmare a revocării lui Renate Weber din această funcție, s-a aflat că numirea Avocatului Poporului se amână.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat joi, la finele ședinței Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului, după ce s-a discutat legat de numirea Avocatului Poporului, că s-a luat hotărârea să nu se mai convoace plenul pentru ziua de luni.

Am luat decizia – deşi iniţial era vorba să facem plenul luni, având în vedere că am văzut că este programată decizia CCR pentru data de 29 -, am decis să nu facem plenul luni şi să convocăm plenul săptămâna viitoare, într-o reuniune a Birourilor Permanente reunite, la o dată ulterioară pronunţării Curţii Constituţionale pe sesizarea formulată de PSD”, a anunțat Orban, în fața presei.

PSD: Majoritatea parlamentară PNL-USR-PLUS-UDMR este obligată să aștepte decizia Curții Constituționale

Vă amintim că în cursul zilei precedente, Fabian Gyula, unicul candidat aflat în cursa pentru funcția de Avocat al Poporului, a primit aviz favorabil la Parlament, de la comisiile juridice ale celor două Camere.

Și tot miercuri, 23 iunie, social-democrații au transmis un mesaj pe acest subiect, în ideea că majoritatea parlamentară trebuie să aștepte decizia CCR înainte de a vota un nou Avocat al Poporului.

După ce Comisia de la Veneția a solicitat precizări suplimentare Coaliției de guvernare, majoritatea parlamentară PNL-USR-PLUS-UDMR este obligată să aștepte decizia Curții Constituționale înainte de a supune la vot desemnarea unui nou Avocat al Poporului.

Președinții celor două Camere ale Parlamentului trebuie să prezinte public răspunsul pe care l-au transmis sau pe care urmează să-l transmită la solicitarea președintelui Comisiei de la Veneția, domnul Gianni Buquicchio, privind temeiurile legale ale Hotărârii Parlamentului prin care a fost revocat Avocatul Poporului”, au transmis social-democrații, între altele, într-un comunicat.

Weber a fost revocată de Parlament din postura de Avocat al Poporului pe data de 16 iunie.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile