Actualitate

Șantaj de tip mafiot practicat de autorități la adresa părinților și profesorilor: „Dacă nu faceți ce zicem noi, vă distrugem copiii”

Cu tot balamucul cauzat de scandalul din coaliția de guvernare, s-a trecut prea ușor peste hotărârea comună a Ministerelor Educației și Sănătății privind regulile sanitare valabile în noul an școlar.

Mai precis, este vorba despre unul dintre scenariile luate în calcul, în cazul în care o localitate atinge rata de 6 la mie:

„Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.
b) participarea zilnică, în sistem online a tuturor elevilor”.

Fluturarea acestei variante în ochii profesorilor și a părinților nu este altceva decât un șantaj. Un șantaj de ultimă speță, de tip mafiot, pe care acest stat îl practică asupra propriilor cetățeni.

De ce spun asta?

Zilele trecute au apărut rezultatele unui sondaj comandat de către Federația Națională a Asociațiilor de Părinți (FNAP). Conform acestuia, majoritatea părinților doresc ca școala normală să continue chiar dacă rata de infectare depășește 6 la mie.

Dar și mai explicit, sondajul arată că majoritatea absolută a părinților nu s-a vaccinat și nici nu intenționează să-și vaccineze copiii.

Pentru cine nu știe, FNAP este o „societate civilă” de serviciu a Ministerului Educației/Învățământului, care nu s-a pus niciodată contra inițiativelor acestora. Având asta în vedere, trebuie să privim rezultatele cu maximă circumspecție, existând suspiciunea mai mult îndreptățită că ele au fost edulcorate pentru a fi mai aproape de ce-și doresc autoritățile.

În contextul ăsta, mi-e clar că procentele celor care doresc școala – școală sunt mai mari.

Și ce fac autoritățile noastre? În loc să ia aminte la dorința părinților  – cei care plătesc existența acestui sistem de învățământ -, ministerele practică un șantaj de cea mai joasă speță chiar și printre infractori: „ah, nu vreți să vă vaccinați? Vă terminăm copiii cu școala online până o veți face!”.

În loc să lase dreptul părinților și profesorilor care vor să facă școală, să o facă, ei îi obligă pe toți la tâmpire și la distrugere profesională. În loc să premieze părinții care vor să-și asume răspunderea pentru copiii lor, statul se erijează într-un „tătuc” care știe mai bine ce trebuie să facă părinții și profesorii. Atenție, mulți dintre profesori și sunt și părinți, iar statul știe asta!

Este interesant cum statul devine „tătuc grijuliu” doar când vine vorba despre realizarea planului la vaccinuri – deci pentru întregirea veniturilor unor privați din afară -, dar n-are nimic de spus împotriva flagelului pornografiei și al prostituției, al otrăvirii cu produse alimentare cancerigene disponibile la tot pasul, al accesului facil la stupefiante. În aceste cazuri se invocă…democrația!

Acest șantaj este adresat deopotrivă și profesorilor, care sunt și ei, în mare parte, nevaccinați: dacă nu vă vaccinați, rămâneți fără loc de muncă!

Dragi profesori, dvs aveți pârghiile și posibilitatea – prin intermediul sindicatelor și al inspectoratelor școlare – să vă faceți vocea auzită. Dacă nu veți vorbi și nu veți lupta pentru copii și pentru meseria dvs, veți intra în istorie ca generația de dascăli care a pus bomboana pe coliva școlii românești.

Știu că mulți dintre dvs vor să facă școală, pentru că au văzut ce efecte catastrofale are „școala online”.

Știu că mulți aveți demnitate profesională. Bateți-vă pentru școală! Acum e momentul: acum ori niciodată. În caz contrar, viitorul va fi nemilos cu dvs.

 

Sursa: Mihai Șomănescu /R3media

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile