Actualitate, GREAT RE!SET, Social

Sataniști din SUA au „debotezat” oameni de Halloween în timpul unui ritual de „decreștinare”, la Festivalul Mândriei Păgâne – Creștinii au venit să se roage pentru sufletele posedaților. VIDEO

Sataniști autoproclamați, păgâni, atei, spiritiști și-au unit forțele de Halloween pentru „a recupera” centrul unui oraș din Texas de la creștini, potrivit Blaze. „Templul satanic” – organizatorul principal – cere oficial „libertate religioasă” pentru „ritualul avortului” după decizia Curții Supreme a SUA privind avorturile, așa cum a reiterat la Festivalul Mândriei Păgâne din Texas .

 

Deși organizatoarea evenimentului, Raynie Castañeda, a susținut că cea de-a doua ediție anuală a Pagan Pride Fest din Tyler „nu a fost satanică”, totuși, au fost numeroase persoane care au plătit pentru a renunța la credințele lor religioase și pentru a-l saluta pe diavol, conform propriilor lor afirmații.
„Nu facem nimic satanic, noi doar ne petrecem timpul”, a declarat Castañeda pentru Tyler Morning Telegraph. „Sunt copii care merg la colindat, oameni care se vopsesc pe față… Nu facem nimic satanic sau vreun ritual nebunesc. Pur și simplu existăm”. Cu toate acestea, membri ai „Templului satanic” au „decreștinat” și „debotezat” oameni în stradă ungându-i pe frunte cu o substanță vâscoasă produsă în urma unui ritual cu o cruce răsturnată. Iată un clip în care oamenii primesc simboluri cu crucea inversată pe frunte și strigă „Heil Satana!” ca parte a „dezbotezărilor”:  VIDEO 1:

Materialul promoțional a indicat că evenimentul a fost  sărbătorit de  „orice păgân, satanist, ateu, spiritualist”.

„Templul satanic” s-a numărat printre grupurile prezente la eveniment, iar activiștii săi – purtând măști demonice și robe – au cerut trecătorilor 10 dolari pentru „dezbotezări” în care participanții renunță la „superstiții care le-ar fi putut fi impuse fără consimțământul lor în copilărie”.
VIDEO 2:

„Templul satanic” are mai multe în comun cu ateii de stânga prezenți sâmbătă. Grupul susține că „nu promovează credința în diavol. A îmbrățișa numele Satana înseamnă a îmbrățișa o cercetare rațională îndepărtată de supranaturalism și de superstițiile arhaice bazate pe tradiții”.

În timp ce „Templul satanic” susține că respinge „superstițiile”, a împărțit totuși piața cu „spiritualiști” necreștini și vrăjitoare autoproclamate care au invocat zei, strămoși și „spirite într-un moment de vindecare și înțelegere”.
Manifest anticreștin
Când a fost întrebată despre scopul pentru care au venit, una dintre participante i-a spus jurnalistei independente Tayler Hansen că a vrut să „deranjeze creștinii”:
 VIDEO 3:
Zelul anticreștin al evenimentului a fost evidențiat de costumele și imaginile unora dintre participanți, care ironizau preoții, călugărițele și credințele la care țin peste 63% din populația americană, respectiv 210 milioane de americani care se declară creștini. Hansen a împărtășit, de asemenea, o înregistrare video cu mai multe persoane care se străduiau să scoată sunetul rugăciunilor unui bărbat în timpul ritualului de „dezbotezare”.
Creștinii au venit să se roage pentru sufletele posedaților
Un grup de creștini din estul Texasului s-a adunat pentru a se ruga înainte de eveniment, a relatat KVEO-TV.
„În calitate de creștini, suntem chemați pe un câmp de luptă spiritual și cred că aceasta este o oportunitate de a ne exercita puterea în relația noastră cu Hristos”, a declarat Lauren Ethredge-Langas, membră a unei biserici locale pentru postul de televiziune. Lauren a precizat pentru KVEO că ea și ceilalți au căutat doar „să se roage și să își exercite libertatea de religie”.
Pastorul Donnell Walder de la Biserica W.O.W. a subliniat pentru postul de radio că prezența creștină înaintea Pagan Pride Fest nu a fost combativă: „Nu am venit să atacăm religia nimănui, ci am vrut să stăm ca și credincioși și să ne rugăm”.
Hansen a documentat o procesiune de rugăciune și o binecuvântare publică la care a participat un grup catolic local și care a fost condusă de episcopul J. Strickland:
VIDEO 4:
Brandon și Kelsey Chrisman – membri ai grupului Gospel Barn din Troup – au declarat pentru Tyler Morning Telegraph că au „arătat doar iubire și au încercat să aducă lumină în întuneric cât de mult putem. Nu suntem aici să judecăm – doar să iubim”.

Sursa: GINAN ABRAHEAM / ActiveNews 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile